29 Березня 2024, 08:13 | Реєстрація | Вхід
/ X Фестиваль «Книжковий Арсенал» | 2021 - 27 Червня 2021

X Фестиваль «Книжковий Арсенал» | 2021

Категорія: «Фестивалі»
Дата: 27 Червня 2021 (Неділя)
Час: 09:30
Вартість: за умовами фестивалю
Місто: Київ
Місце: Мистецький Арсенал
Адреса: вул. Лаврська 10-12
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1743


Десятий Книжковий Арсенал відбудеться 23-27 червня. До програми фестивалю увійшла 261 подія.

Головною подією відкриття стане церемонія оголошення переможців конкурсу «Найкращий книжковий дизайн». Фестиваль транслюватиме її наживо. Продовжить відкриття презентація книжки «Велика президентка маленької країни. Історія Далі Грибаускайте» за участі авторки Дайви Ульбінайте, а також президентки Литви Далі Грибаускайте.


Фокус-тема фестивалю − «Оптимісти скептики», її куратор − літературознавець Ростислав Семків.

Кураторкою Літературної програми стала літературна критикиня Оксана Щур. Програма об’єднує запропоновані видавцями, іноземними представництвами та культурними інституціями ідеї без поділу на національний та міжнародний компоненти.

Програму для дітей та підлітків «Досвід відсутності досвіду» куруватиме координаторка Книжкового Арсеналу Юлія Козловець. Задля безпеки всю дитячу частину фестивалю проведуть у дворі Мистецького Арсеналу − на ярмарку дитячої літератури та дитячій сцені.

Письменницьку програму «Вголос. Про себе» куруватиме письменник Сергій Жадан. Усі її події відбуватимуться щовечора на вуличній сцені Книжкового Арсеналу.

Кураторкою програм професійного розвитку є Оксана Хмельовська, а спеціальні програми фестивалю курує Тетяна Родіонова.

Візуальна складова Книжкового Арсеналу складається з чотирнадцяти виставкових проєктів, зокрема «Шкільна цигейка» Влади Ралко й «Український колаж» Євгена Карася, Олександра Ляпіна та Олега Василенка.

Музична програма музикознавиці, музичної критикині Люби Морозової «Сім струн для Дядька Михайла» складатиметься з чотирьох концертів сучасної класичної музики.

Спеціальну програму куруватиме журналістка і літературна критикиня Ірина Славінська, а програму, що присвячена книжковому дизайну − креативна директорка Національного центру Довженка Ольга Жук.

Літературу українських авторів-учасників російсько-української війни представлять у Ветеранському наметі.

Квитки на Х Книжковий Арсенал будуть доступними у продажу з 8 червня і лише онлайн. Їх продаватимуть послотово і даватимуть відвідувачам змогу увійти на Фестиваль лише в окремий часовий проміжок окремого дня. Перебувати на Книжковому Арсеналі можна буде без обмеження часу. Ці та інші дії передбачені для запобігання чергам та скупченню людей.

Час роботи Фестивалю подовжено — з 9 години ранку до 22 вечора. З 9 до 10 ранку — година вільного відвідування для пенсіонерів. Увесь інший час безкоштовний доступ на Книжковий Арсенал мають люди з інвалідністю, діти віком до 12 років, ветерани АТО і власники карток ІСОМ — усі фестивальні дні в будь-який слот.




0 коментарів

Залишити коментар

avatar