25 Квітня 2024, 13:24 | Реєстрація | Вхід
/ Анґст: презентація поетичної збірки Сергія Рафальского - 19 Червня 2021

Анґст: презентація поетичної збірки Сергія Рафальского

Категорія: «Події»
Дата: 19 Червня 2021 (Субота)
Час: 16:00
Вартість: Обов'язкова реєстрація
Місто: Київ
Місце: P2B Bar
Адреса: вул. Олеся Гончара, 38-а
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 402


19 червня о 16.00 відбудеться презентація поетичної збірки Сергія Рафальского «Анґст» від видавничого проєкту Addenda Press за участі автора і редактора збірки.

«Анґст» — поезія вільної форми, що фіксує 10 років життя ліричного героя у Криму та Києві. Збірка охоплює рефлексії на політичні процеси, складні стосунки з містом, еротичні дослідження і травматичний процес дорослішання. З-поміж насиченої образами громадянської, інтимної та урбаністичної лірик, у книжці виділяються лаконічні феноменологічні та буддійські етюди. Також у збірці можна натрапити на ностальгійні інтер'єри та сентиментальні натюрморти, що нагадують довгі текучі плани зі стрічок Андрія Тарковського.

Протягом багатьох років автор-фланер досліджував історію маргінальної поезії, що відбилося на аутсайдерському дусі «Анґсту». На поетичний стиль Сергія Рафальского вплинули представники українського аванґарду (як-от футуристи Семенко і Шкурупій), радянського поставанґарду наприклад, учасники Ліанозовської групи), критичне письмо бітника Аллена Ґінзберґа та екзистенційна поезія провокатора Мішеля Вельбека.

Збірка проілюстрована художником Ярославом Футимським. Ілюстрації пропонують нав'язливі мотиви тілесності та підходять для татуювань.

Вхід вільний за умови попередньої реєстрації. Зареєструватися і замовити примірник можна за лінком: forms.gle/iSUdX2sUbgKMY3Fq9

Сергій Рафальський пише поезію і прозу. Його тексти друкувалися в журналах «Дніпро», «Север», «ТекстOver» та панк-зіні «Більше»; на сайтах litcentr.in.ua та gazeta.ua; у збірках «Підвал» та «Кримський Інжир». Був відзначений журі конкурсів «Дебют» (2011), «Гранослов» (2017), «Смолоскип» (2019-2020). За освітою інженер і сценарист, народився в Євпаторії, мешкав у Севастополі, живе і працює в Києві. Захоплюється філософією і аналоговою фотографією.

Addenda Press - незалежний видавничий проєкт, присвячений дослідженням повсякденної культури міста. Домінуючий фокус видань проєкту - урбаністична поезія і плакатне мистецтво.
505=222=058, addenda.press@gmail.com

Київ, P2B Bar, вул. Олеся Гончара, 38-а. Дворик ліворуч від червоної будівлі



0 коментарів

Залишити коментар

avatar