25 Квітня 2024, 20:24 | Реєстрація | Вхід
/ Перформанс «Transformance – the art of translation» - 27 Травня 2021

Перформанс «Transformance – the art of translation»

Категорія: «Події»
Дата: 27 Травня 2021 (Четвер)
Час: 20:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Youtube
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 384


Наприкінці травня мали відбутися дві великі літературні події — Лейпцизький книжковий ярмарок і Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал». Пандемія внесла свої корективи й події були скасовані або ж перенесені на інші дати.

Мистецько-перекладацький онлайн-перформанс TRANSFORMANCE – THE ART OF TRANSLATION пропонує уявити, що це не так і побувати одночасно і в Києві, і в Лейпцигу — завдяки віртуальному простору.

«Дві мови ніколи не виражають однакових сенсів», Жак Дерріда.
Переклад — це постійний (часом безкінечний) процес пошуку смислів і намагання докопатися до суті. Це шлях до віднайдення нового тексту своєю мовою.

П’ять мисткинь — письменниця, танцюристка, перформерка, перекладачка, музикантка — зустрічаються на одній цифровій сцені між Києвом і Лейпцигом. У кожної з них — своя мова, не завжди вербальна. Та всі вони намагаються порозумітися через помилки і виправлення, викривлення смислів і віднайдення своїх нових значень. У кожної з них — своє мистецтво перекладу.

Учасниці: Хайке Ґайслер, Елена Франчеланчі, Анґеліка Венєк, Роксоляна Свято, Анна Хвиль
Ідея проєкту: Таня Родіонова, Юлія Козловець, Ілона Шааль

Приєднуйтесь до перегляду 27 травня о 20:00 за посиланням: youtu.be/q6I8ER1yU4c
Детальніше про проєкт: https://cutt.ly/eb6AvIe

Подія відбувається в межах святкування 60-ї річниці співдружності міст Лейпциг–Київ. У співпраці з Департаментом міжнародного співробітництва міста Лейпциг та за фінансової підтримки Уповноваженого Федерального уряду з питань культури та медіа Німеччини (програма NEUSTART KULTUR).



0 коментарів

Залишити коментар

avatar