26 Квітня 2024, 20:29 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація книги «Спільна мова» Анастасії Левкової - 20 Травня 2021

Презентація книги «Спільна мова» Анастасії Левкової

Категорія: «Події»
Дата: 20 Травня 2021 (Четвер)
Час: 19:00
Вартість: Обов'язкова реєстрація
Місто: Київ
Місце: Книгарня «Сяйво книги»
Адреса: вул. Велика Васильківська, 6
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 397


«Кайфово спостерігати за словами в рідній та чужих мовах, роздумувати над ними, порівнювати, любовно перекочувати їх у роті. Я майже фізично відчуваю, як мова витанцьовує на наших язиках. Показати різні стилі мовлення, поміркувати, чи варто аж так стежити за тим, щоб усе говорене було літературним», — розповідає авторка Анастасія Левкова.

Видання Порталу «Спільна мова» — це весела й невимушена розмова про інструменти, якими послуговуємося щодня, — про слова. Курйози, каламбури, кумедні ситуації, пов’язані з недоречним використанням слів - це не нудні та часом незрозумілі правила, а зрозумілий та сучасний виклад матеріалу з цікавими прикладами та історіями.

Якими словами й суфіксами обійматися найдушевніше? Що таке шведка на Січеславщині та Запорожжі, а ногавиці – на Закарпатті? Чому слова фейспалм і трушний незрозумілі літнім людям, а молодим – нарком, радіола і телетайп? У яких мовах слово на позначення помідора натякає на рай? (спойлер: в українській теж). Як утворюється літературна мова і чи варто стежити, щоб усе говорене було літературним?

«Літературна мова — це тільки невеличечка частинка мови. Це лише крига на річці, а під кригою існує величезна ріка — зі своїми витоками, притоками, плесами, перекатами, фарватерами й підводними течіями».

Уже цього четверга, 20 травня о 19:00 ми чекатимемо на вас офлайн (!) в книгарні "Сяйво книги”, за адресою м. Київ, вул. Велика Васильківська, 6, де нарешті зможемо "трушно” поспілкуватися про те, звідки беруться слова та чи варто боятися сленгу.

Про це розмовлятимуть авторка книжки Анастасія Левкова та модератор, письменник Петро Яценко.

20 травня, 19:00. Київ, Книгарня «Сяйво книги», вул. Велика Васильківська, 6.
Формат події: офлайн-подія. Обов’язкова реєстрація за посиланням (кількість учасників обмежена — до 30 осіб): https://forms.gle/Uo6MJQeXkAn4mGY27



0 коментарів

Залишити коментар

avatar