18 Квітня 2024, 21:47 | Реєстрація | Вхід
/ Літературний конкурс для казкарів від «Наш Формат» - 30 Квітня 2021

Літературний конкурс для казкарів від «Наш Формат»

Категорія: «Конкурси»
Дата: 30 Квітня 2021 (П'ятниця)
Час: 01:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Україна
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 5816


Дитяча редакція видавництва «Наш Формат» оголошує літературний конкурс для казкарів!

Наша мета

  • за допомогою конкурсного відбору створити серію тематичних збірок найкращих сучасних українських казок;
  • для цього залучити до процесу відбору якомога ширше коло творів сучасних українських казкарів, як відомих письменників, так і дебютантів; 
  • сприяти розвитку в українській літературі для дітей важливого жанру літературної казки;
  • забезпечити нове покоління читачів високохудожніми казками, які відображали б сучасний світ і сприяли б усебічному розвитку в ньому сучасної дитини.
Хто може взяти участь у конкурсі?

Автори, які пишуть українською мовою і яким на дату подання твору на конкурс виповнилося 18 років. 


Які вимоги до конкурсних творів?

  • це мають бути художні твори в жанрі літературної казки (не оповідання, не «педагогічні історії», не «психотерапевтичні історії», не замаскований під казку нонфікшн тощо);
  • це повинні бути самодостатні закінчені історії з яскраво вираженим героєм (героями) та чітким сюжетом (при цьому казка може бути частиною циклу чи серії);
  • адресовані дошкільнятам і молодшим школярам, віком від 4 до 8 років;
  • обсяг твору — щонайбільше 15 тисяч знаків з пробілами;
  • наразі виключно на нижчезазначені теми. Автор може подати на конкурс не більше одного твору на кожну із запропонованих тем. Але одна збірка — одне окреме подання; 
  • ми беззаперечно віддаватимемо перевагу казкам з нешаблонним, оригінальним сюжетом та образами, написаним грамотною мовою; і тим, у яких українські казкові традиції отримали сучасне осмислення;
  • важливо, щоб в основі вашого твору лежали загальнолюдські й національні цінності в зрозумілій дитині інтерпретації; не можуть бути дібрані до друку тексти, в яких пропаґується будь-яка дискримінація чи які не несуть для дитини жодної смислової цінності;
  • на дату закінчення конкурсу права на публікацію твору не можуть належати комусь іншому, крім автора;
  • твір може бути опублікований раніше, але не може бути викладений у вільний доступ у період проведення конкурсу, а у випадку перемоги — взагалі (стандартна умова угоди видавництва з автором). 
Теми збірок і дати подання:

  • «Страшні казки» — з 14 грудня 2020 року по 14 січня 2021 року включно.
  • «Казки про принцес і лицарів» — з 16 січня по 11 лютого 2021 року.
  • «Казки про різноманітну техніку» (машини, роботи, поїзди тощо) — з 13 лютого по 11 березня 2021 року.
  • «Зимові, різдвяні казки» — з 1 квітня по 30 квітня 2021 року.
Порядок подання творів на конкурс

Автор надсилає електронний лист на адресу konkurs@nashformat.ua, дотримуючись таких правил:

1) Тема листа повинна відповідати назві (чи першим кільком словам назви) твору.

2) До листа автор додає два текстові файли.
У першому в довільній формі зазначає: 
  • ім’я та прізвище (якщо автор послуговується літературним псевдонімом, його так само слід вказати); 
  • дату народження; 
  • назву тематичної збірки, до якої подає свій твір;
  • назву твору;
  • контактні дані — мейл, номер телефону і поштову адресу; 
  • короткі відомості про себе: освіта, фах, місце роботи, чи маєте видані твори та/або публікації в періодиці тощо.
Другий приєднаний файл — власне текст вашої казки у форматі doc, docx, rtf або pdf (авторство в цьому файлі ніде не має бути зазначене).

3) Адміністратор перевіряє лист на відповідність технічним вимогам — і електронним листом повідомляє автора про факт допущення до участі в конкурсі.

Як відбуватиметься процедура розгляду поданих на конкурс казок?

Конкурс є анонімним: ім’я та прізвище автора не розголошується і ніде не буде оприлюднене, крім, зрозуміло, випадку перемоги.

Твори розглядатимуть експерти Дитячої редакції «Нашого Формату», а також тестові читачі. Остаточне рішення щодо обрання творів-переможців ухвалюється колегіально працівниками видавництва.

Увага! Будь-яка активність автора на сторінці конкурсу НЕ може трактуватися як порушення принципу анонімності й спроби тиску на експертів. Але, зрозуміло, що виказувати назву свого твору (крім випадку, коли зрозуміло, що він не переможець) — заборонено. 

Раз на тиждень керівник Дитячої редакції «Нашого Формату» Іван Андрусяк публікуватиме на конкурсній сторінці facebook.com/Konkurs.NF огляди, зроблені на основі вибраних на свій розсуд деяких рукописів — з тих, що надійшли на конкурс.

Мета цих оглядів — допомогти авторам побачити проблеми в текстах, типові помилки, зрозуміти ближче редакторську кухню, за допомогою конкретних прикладів глибше опанувати письменницьке ремесло. 

Остаточне рішення про включення твору в збірку оприлюднюється через 2 тижні після останньої дати прийому рукописів до неї. Перелік творів-переможців та їхніх авторів публікується на сторінці.

Що станеться з творами-переможцями?

Авторам творів, відібраних до друку, буде запропонована авторська угода про публікацію твору-переможця у відповідній тематичній збірці серії «Сучасні українські казки». У кожному випадку це будуть індивідуальні пропозиції, що розроблятимуться з огляду на ряд факторів. Але всі вони — в межах стандартного договору видавництва з українським автором. 

Застереження

Ці Умови є публічною офертою. Надсилання твору на конкурс автоматично означає, що автор ознайомився з Умовами, приймає їх і зобов’язується виконувати.

Назви, сюжети, образи, імена героїв і частини творів можуть бути використані в оглядах на сторінці конкурсу без окремого погодження з автором. Без окремого погодження весь твір може бути наданий для прочитання колу експертів, а також тестовим читачам на умовах нерозповсюдження і нерозголошення.

Організатор жодним чином не бере на себе зобов’язання рецензувати чи коментувати рукописи, а також не веде листування з авторами з цього приводу. 

Організатор не бере на себе зобов’язання дискутувати на сторінці конкурсу. Але може)) 
Організатор залишає за собою право коригувати ці Умови в процесі проведення конкурсу.

Усі офіційні комунікації з Організатором відбуваються виключно через мейл Адміністратора конкурсу, який ґарантує конфіденційність.

Неофіційні комунікації не ведуться! Питання, відповіді на які ви не знайшли в цих умовах, присилайте на мейл Адміністратора.

Бажаємо вам натхнення, терпіння і перемоги!

Літературний конкурс видавництва «Наш Формат»: www.facebook.com/Konkurs.NF/


1 коментарів

avatar
А дітям такого віку ще не рано читати страшні казки? dry

Залишити коментар

avatar