19 Квітня 2024, 18:19 | Реєстрація | Вхід
/ Мистецький проєкт «Леся Українка:150 імен» в Українському домі - 8 Березня 2021

Мистецький проєкт «Леся Українка:150 імен» в Українському домі

Категорія: «Події»
Дата: 08 Березня 2021 (Понеділок)
Час: 12:00
Вартість: Обов'язкова реєстрація
Місто: Київ
Місце: Український дім
Адреса: вул. Хрещатик, 2
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 761


З 26 лютого по 08 березня 2021 року в місті Києві відбудеться масштабний захід, що має відкрити ювілейний рік великої української письменниці.

Співорганізаторами вказаного заходу виступають Міністерство культури та інформаційної політики України, Державне агентство України з питань мистецтв та мистецької освіти, Національний центр «Український дім» та агенція Postmen, яка розробляла ювілейну айдентику.

«Концептуальне рішення, яке запропонувало Державне агентство з питань мистецтв та мистецької освіти, поєднало в собі декілька окремих напрямів реалізації культурно-мистецької події. 

Перший напрям - літературно-дискусійна платформа, в рамках якої відбудеться презентація повного зібрання творів Лесі Українки - першого видання такого гатунку за часів незалежної України. Курує цей напрямок Євгеній Стасіневич. Залучені численні спікери та модератори, серед яких Оксана Забужко, Віра Агєєва, Максим Стріха та багато інших фахівців, які в онлайн-режимі говоритимуть про постать письменниці та про значення її творчості для сучасного українця.

Другий напрям - постановка режисера Влада Троїцького Re:post-опера «LЕ», що відкриє ювілейний вечір 25 лютого 2021 року. Вказане мультимедійне перформативне дійство спрямоване на переосмислення образу Лесі Українки. Надалі відео-запис цієї опери транслюватиметься на великому екрані у виставковому просторі, надаючи можливість відвідувачам зануритись в цей досвід.

Третій напрям - виставковкова частина, якою курує Павло Гудімов. Цей проєкт має назву «Леся Українка: 150 імен». Для експозиції були зібрані експонати, які пов’язані з життям та творчістю Лариси Петрівни Косач, а також втілення її творів на сцені та на екрані» - зазначає Голова Державного агентства з питань мистецтв та мистецької освіти Галина Григоренко.

За детальною інформацією про всі події пов'язані з ювілеєм Лесі Українки можна слідкувати на офіційному сайті: 150imenlesi.org

Реєстрація (квиток) «Леся Українка: 150 імен»: https://150imenlesi.org/registration

26 лютого - 8 березня, 11:00 - 20:00. м. Київ, Український дім, вул. Хрещатик, 2


0 коментарів

Залишити коментар

avatar