08 Травня 2024, 23:38 | Реєстрація | Вхід
/ Леся Українка у векторах модерної ідентичності - 2 Березня 2021

Леся Українка у векторах модерної ідентичності

Категорія: «Курси та лекції»
Дата: 02 Березня 2021 (Вівторок)
Час: 17:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Онлайн
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 456


Центр СУА з жіночих студій в УКУ запрошує 2 березня 2021 р. на онлайн-лекцію Сергія Романова "Леся Українка у векторах модерної ідентичності. Біографія і творчість"
Лекція відбуватиметься онлайн.

Щоб отримати покликання для приєднання, заповніть, будь ласка, коротку форму: https://forms.gle/VMcxcMoXwfZAML2y5

Доповідач – Сергій Романов – доктор філологічних наук, доцент, завідувач кафедри теорії літератури та зарубіжної літератури Волинського національного університету ім. Лесі Українки.

Леся Українка творчиня і виразниця нових для її країни форм сприйняття та реакцій на світ. Реалізовані нею моделі світогляду, інтелектуально-творчих практик, стратегії суспільних ролей та приватного життя виявили неабиякий потенціал тогочасної української людини. Більше того, йшлося про універсальний "профіль” національної присутності: і на рівні індивідуальному (вільна, повноцінна особистість), і на рівні колективному (успішна, реалізована країна). Відтак пізнання наявного "українського проєкту” і його проєкція на майбутнє стають наріжником життєдіяльності Лесі Українки як громадянки і митця. Спробою збагнути цей складний процес через біографію і творчість авторки й задумана пропонована лекція.



0 коментарів

Залишити коментар

avatar