23 Квітня 2024, 15:11 | Реєстрація | Вхід
/ Онлайн-презентація збірки есеїв «Що дасть нам силу?» - 23 Лютого 2021

Онлайн-презентація збірки есеїв «Що дасть нам силу?»

Категорія: «Події»
Дата: 23 Лютого 2021 (Вівторок)
Час: 20:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Facebook
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 486


23 лютого о 19:00 відбудеться онлайн-презентація збірки есеїв українських інтелектуалів, написаних на фокус-тему Українського ПЕН 2019/2020 «Що дасть нам силу?».

Презентуватимуть книжку автори й авторки есеїв збірки: журналістка та телеведуча Мирослава Барчук, підприємець і громадський діяч Валерій Пекар, письменник і публіцист Микола Рябчук, журналістка, радіоведуча та перекладачка Ірина Славінська, а також головний редактор видавництва «Дух і Літера» Леонід Фінберг. Модеруватиме подію упорядниця збірки й виконавча директорка Українського ПЕН Тетяна Терен.

Збірка есеїв вийшла друком наприкінці 2020 року у видавництві «Дух і Літера». Авторами книжки стали письменники, журналісти, культурологи, філософи, економісти, священнослужителі.

Що дасть нам силу? Нам як індивідам, нашим родинам, країні, світові? У кожного з нас є своя відповідь на це питання, хоч у важкі часи вона може не спрацьовувати, і тоді так важливо знайти пояснення, пораду, опертя, зокрема і в думках тих, кому довіряємо, до кого дослухаємось. У 2019-2020 роках українці потребували додаткових джерел сили, бо ж до війни, невизначеності, політичного популізму, додалися пандемія і глобальна криза. Саме на тлі цих подій і народилися есеї двадцяти п’яти провідних українських інтелектуалів на фокус-тему Українського ПЕН «Що дасть нам силу?», які спочатку з’явились у виданні «НВ». Зібрані під однією обкладинкою, ці тексти відображають непростий період викликів у житті кожного зокрема та України загалом.

Долучитися до онлайн-презентації можна буде на Facebook-сторінці PEN Ukraine



0 коментарів

Залишити коментар

avatar