25 Квітня 2024, 20:55 | Реєстрація | Вхід
/ Юлія Стахівська: Таємниця Могилянки і Зниклий Ключ - 9 Лютого 2021

Юлія Стахівська: Таємниця Могилянки і Зниклий Ключ

Категорія: «Події»
Дата: 09 Лютого 2021 (Вівторок)
Час: 20:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Facebook
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 407


«Таємниця Могилянки і зниклий ключ» – це історія, повністю заснована на історичних фактах та авторській фантазії, що поєднала магію, детектив, історію та сьогодення Києво-Могилянської академії. У пригоді авторці та героям цієї книжки стали: академічний сонячний годинник Хорлог, коза Капрікорнія, бібліотечне порося Полузегарок, черепаха Альма і навіть опудало зі студентського городу! А надихало дуже багато речей: краєвид на вечірнє місто зі Щекавиці, репринти старих путівників Києвом, години, проведені у Дослідницькій бібліотеці, та знайдений там під час реконструкції у 2017 році револьвер, література бароко, глибокий погляд портрета у Музеї Гетьманства, Григорій Сковорода і його фонтан нерівної рівності, занурення у світ київського міщанства у Музеї Маґдебурського права (та обурення від «зникнення» цього музею), історії В’ячеслава Брюховецького про виграну шахову партію, що поклала початок першій кімнатці відновленої академії, його ж розповідь про кошик полуниць… З усього цього можна було зробити кілька повістей, і не тільки дитячих.

Юлія Стахівська | 1985 | Житомир. Випускниця Національного університету «Києво-Могилянська академія». Співупорядниця антології «Українська авангардна поезія: 1910–1930 роки» (Смолоскип, 2014, 1018).

Авторка поетичних книжок «Червоні чоловічки» (Смолоскип, 2009), «Verde» (Смолоскип, 2015), книжки «Wszystkie możliwe rzeczy» у перекладах Анети Камінської (Познань, 2019), що отримала премію польського часопису Literatura na Świecie за найкращий поетичний переклад року.

Серед дитячих книжок: «Місяць над Кінбурном» (Портал, 2020), «Таємниця Могилянки і зниклий ключ» (Портал, 2020).

Стипендіатка Міжнародного будинку письменника та перекладача Ventspilshouse (Латвія, 2010). Проілюструвала кілька дитячих книжок, низку обкладинок видавництва «Комора».



0 коментарів

Залишити коментар

avatar