27 Квітня 2024, 01:41 | Реєстрація | Вхід
/ Постійне місце проживання: Павло Маков, Сергій Жадан - 29 Січня 2021

Постійне місце проживання: Павло Маков, Сергій Жадан

Категорія: «Події»
Дата: 29 Січня 2021 (П'ятниця)
Час: 20:00
Вартість: Обов'язкова реєстрація
Місто: Харків
Місце: Харківська резиденція «Слово»
Адреса: вул. Культури, 9
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 535


«Квартирники в Слові» — новий проєкт Харківської резиденції «Слово» в однойменному легендарному будинку, який був одним із центрів творення актуальної української культури в 1930-ті і став невід’ємною частиною харківського культурного коду.

Ми почнемо з презентації книжки «Постійне місце проживання» двох знакових для Харкова й сучасної української культури авторів — Павла Макова й Сергія Жадана.

Друзі, вхід на першу подію вільний — завдяки IST Publishing та їхнім партнерам, МФ «Відродження» (за їх сприяння, як і донаторів на «Спільнокошті», і була видана ця книга).
Але реєстрація обов'язкова, оскільки простір обмежений, а час — карантинний:


Павло Маков та Сергій Жадан, 2020, Харків. Фото — Ігор Чекачков

Видана в IST Publishing минулого року, «Постійне місце проживання» — крихка книжка кишенькового формату, що об'єднала роботи Макова та тексти Жадана за останні двадцять сім років. Твори були відібрані авторами, незалежно один від одного, та подані в зворотній хронології, що дозволяє подивитись на «місце проживання» через дві оптики, дві різні художні мови двох генерацій. Тож говорити будемо не лише про книжку, а й про Харків. Приходьте слухати старі й нові вірші, купувати книжки, говорити з авторами та одне з одним.

«Місто стає частиною пам’яті. Та й сама пам’ять великою мірою формується міською забудовою, кладкою стін і парканів, вогнями вечірніх помешкань. [...] Мені завжди було цікаво знаходити в просторі міста ці шви, за якими сходився час. [...] Очевидно, що за цією книгою буде доволі непросто скласти правдиве уявлення про Харків останні тридцяти років. [...] З усього цього не витворилося об’єктивного підручника, проте цілком можливо, що виник щоденник...» — Сергій Жадан, «Запах метро», фрагмент з артбуку «Постійне місце проживання».

Чекаємо на вас у масках! А у нас — санітайзери та бахіли.
А ще, крім розмови з авторами, на вас чекає невеличкий фуршет — від партнерів події, IST Publishing, та співзасновників резиденції «Слово», родини Набоки.



0 коментарів

Залишити коментар

avatar