29 Березня 2024, 15:20 | Реєстрація | Вхід
/ 15 серпня | Шевельовіана: діалоги про Україну - 15 Серпня 2022

15 серпня | Шевельовіана: діалоги про Україну

Категорія: «Події»
Дата: 15 Серпня 2022 (Понеділок)
Час: 17:00
Вартість: Обов'язкова реєстрація
Місто: Харків
Місце: Харківський ЛітМузей
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 290


Харків - Київ - Україна - планета. Яким є значення української боротьби за свободу для сьогоднішнього світу? Що Україна сьогодні дає світові? Як нашій рефлексії сьогодні допомагає Юрій Шевельов – український інтелектуал з планетарним мисленням. Подискутуємо про це з лауреатами Премії імені Юрія Шевельова Володимиром Єрмоленком, Вахтанґом Кебуладзе і Тарасом Лютим.

Цією розмовою розпочинаємо "Шевельовіану" – цикл діалогів про Україну і світ у співпраці подкасту "Культ", Українського ПЕН та Харківського ЛітМузею.

Володимир Єрмоленко – філософ, письменник, журналіст. Автор книжок "Оповідач та філософ" (2011), "Далекі близькі" (2015), "Ловець океану" (2017), "Плинні ідеології" (2018). Доктор політичних студій, кандидат філософських наук, магістр міжнародних відносин. Головний редактор UkraineWorld, директор з аналітики ГО "Інтерньюз-Україна". Співавтор подкасту Kult про визначальні епохи в історії культури та культових авторів.

Вахтанґ Кебуладзе – філософ, письменник, публіцист, перекладач, спеціаліст із феноменології. Автор посібників "Феноменологія" і "Феноменологія досвіду", а також збірки есеїв "Чарунки долі". Доктор філософських наук. Професор кафедри теоретичної і практичної філософії філософського факультету Київського національного університету імені Т. Шевченка. Учасник музичного гурту "Джин".

Тарас Лютий – доктор філософських наук, письменник, колумніст та музикант. Професор кафедри філософії та релігієзнавства НаУКМА. Старший науковий працівник відділу філософської антропології Інституту філософії імені Григорія Сковороди. Автор наукових монографій "Нігілізм: анатомія Ніщо" (2002), "Ідеологія: матриця ілюзій, дискурсів і влади" (2016), поетичної збірки "Елегії" (2010), збірки поезій та оповідань "Паладини луни" (2019), збірки малої прози "Вулики сновидінь" (2007), а також збірок есеїв "Корабель шаленців" (2017) та "Культура принад і спротиву" (2020).

Для участі потрібно зареєструватися:

У рамках події приймаємо благодійні внески для фонду "Доброчинець", який допомагає військовим та цивільним Харкова.



0 коментарів

Залишити коментар

avatar