19 Квітня 2024, 23:07 | Реєстрація | Вхід
/ Майстерня Володимира Рафєєнка - 12 Грудня 2020

Майстерня Володимира Рафєєнка

Категорія: «Події»
Дата: 12 Грудня 2020 (Субота)
Час: 12:00
Вартість: Обов'язкова реєстрація
Місто: Онлайн
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 561


На курсі «Таємниці новел» ми працюємо з тими, хто все життя мріяв писати прозу і, можливо, навіть намагався, але поки не має суттєвих напрацювань на цьому шляху. Особливо курс виявиться корисним для тих, хто не має системної філологічної освіти. 

Техніка ремесла, основи зображення зовнішнього і внутрішнього світу героїв, логіка і алгоритм створення художнього простору, проблема формування сюжетно-фабульної єдності і персонажної сітки стануть основними темами курсу.

Метод навчання в письменницькій майстерні Володимира Рафєєнка полягає в поєднанні декількох активностей:
  • студенти пізнають - пізнавальна активність задіюється лекційною частиною, а також розбором новел майстрів світової літератури;
  • студенти пишуть власні тексти - естетична активність;
  • студенти обговорюють написане - комунікативна, пізнавально-критична, етична активність (аналізуючи позитивні та негативні сторони робіт своїх колег, студенти вчаться бачити плюси і мінуси власних текстів).
Теоретична частина курсу включає:

  • лекції на теми «Герой і персонаж», «Конфлікт», «Сюжет і фабула», «Типи оповідання» і «Форми оповіді»;
  • розбори новел майстрів (О. Генрі, Френсіса Фіцджеральда, Івана Буніна і Ернеста Хемінгуея) на філософсько-змістовному та ремісничому рівнях.
У практичній частині курсу учасники до кожного заняття виконують практичні завдання (письмову роботу на запропоновану тему в обсязі від 2500 до 5000 символів з пробілами). Щотижня учасники розміщують свої тексти в загальнодоступному місці курсу за два дні до чергового заняття і ознайомлюються з роботами один одного, готуючись до їх спільного обговорення. Письмові роботи можуть бути виконані як російською, так і українською мовою.

Володимир Рафєєнкописьменник, поет, літературознавець. Лауреат міжнародних премій, в тому числі Вишеградської літературної премії Східного партнерства за роман «Довгота днів» (2018). Номінант на Шевченківську премію (шорт-лист, 2018). Розробив авторський метод розбору художніх творів на основі теорії М. Бахтіна і філософії М. Мамардашвілі.

Час занять: по суботах з 11:00 до 14:30. Формат: онлайн в ZOOM

Якщо виникнуть питання, ви можете зв'язатися з нами зручним для вас способом:
Електронна пошта: mail@otium.academy. Facebook Messenger: OTIUM Academy
Телефон: +38093 7059905 Аліна. Viber: +38095 5498310 Ольга



0 коментарів

Залишити коментар

avatar