26 Квітня 2024, 11:42 | Реєстрація | Вхід
/ Обласна літературна премія імені М. Куліша - 6 Листопада 2020

Обласна літературна премія імені М. Куліша

Категорія: «Конкурси»
Дата: 06 Листопада 2020 (П'ятниця)
Час: 01:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Херсон
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 2140


Департамент реалізації гуманітарної політики Херсонської облдержадміністрації оголосив про старт щорічного обласного літературного конкурсу імені Миколи Куліша.

Документи на здобуття премії подаються з 7 жовтня по 6 листопада 2020 року. Переможець отримає звання лауреата конкурсу, диплом та грошову винагороду у розмірі 5 000 гривень.

Умови конкурсу

Творча відзнака присуджується авторам за літературні твори, які були надруковані протягом останніх трьох років, але не пізніше ніж за три місяці до їх висунення на здобуття Літературної премії.

Кандидатом на отримання премії може бути автор або колектив авторів (не більше трьох осіб) цілісного художнього твору.

Літературна премія присуджується за такими номінаціями:

  • художня література (поезія, проза, драматургія);
  • публіцистична література (актуальної суспільно важливої тематики);
  • літературознавство.
Як взяти участь у конкурсі?

На здобуття Літературної премії кандидати або їх представники подають особисто або надсилають поштою такі документи:
  • клопотання про присудження Літературної премії,
  • твір у друкованому вигляді (не менше 3-х примірників),
  • завірений протокол засідання, на якому було прийнято рішення про висунення твору на здобуття Літературної премії (якщо від трудового колективу);
  • копії документа, що посвідчує особу кандидата, та документа про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків або паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, повідомили про це відповідний контролюючий орган та мають відмітку у паспорті); а у разі, коли претендентом є колектив авторів − копії документів, що посвідчують особи претендентів, та документів про присвоєння реєстраційних номерів облікових карток платників податків або паспортів (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку у паспорті);
  • копії відгуків у засобах масової інформації на представлений літературний твір та рецензії (за наявності).
Календар проведення конкурсу

Документи на здобуття премії подаються з 7 жовтня по 6 листопада 2020 року до Херсонської обласної організації Національної спілки письменників України за адресою: просп. Ушакова, 16, м. Херсон, 73000.

З 9 по 20 листопада 2020 року журі розглядатиме документи, представлені на здобуття премії, а з 23 по 27 листопада 2020 року - проведе засідання, на якому визначить переможців.

Офіційна церемонія нагородження переможців відбудеться у грудні 2020 року і приурочена до Дня народження Миколи Куліша.

Переможцю (переможцям) присвоюється звання лауреата премії, вручаються диплом та грошова винагорода у розмірі 5 000 гривень.

Для отримання додаткової інформації учасники можуть звернутися до голови Херсонської обласної організації Національної спілки письменників України - Загороднюка Василя Степановича, тел. 0955033108 та заступника начальника управління культури Департаменту реалізації гуманітарної політики Херсонської обласної державної адміністрації, відповідального секретаря журі – Мазура Ігоря Романовича: просп. Ушакова, 16, м. Херсон, 73000, тел.: 0507286930



0 коментарів

Залишити коментар

avatar