26 Квітня 2024, 11:35 | Реєстрація | Вхід
/ Онлайн-презентація книги «Кримський інжир. Демірджі» - 28 Жовтня 2020

Онлайн-презентація книги «Кримський інжир. Демірджі»

Категорія: «Події»
Дата: 28 Жовтня 2020 (Середа)
Час: 19:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Facebook
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 504


У середу, 28 жовтня, о 19:00 відбудеться онлайн-презентація книги «Кримський інжир. Демірджі», яка стала результатом другого письменницько-перекладацького конкурсу «Кримський інжир / Qirim inciri» (2019), організованого Кримським домом. В антології зібрано найкращі твори, подані на конкурс, — українською та кримськотатарською мовами, прозу та поезію, оригінали й переклади. У розмові візьмуть участь укладачі книги Алім Алієв та Анастасія Левкова, а також автори текстів, які увійшли до збірки.

У книзі «Кримський інжир» твори-оригінали дозволяють доторкнутися до автентичної кримсько­татарської культури, відчути кримську природу, заглибитися в темні сторінки історії півострова, зрозуміти світовідчуття кримчан сьогодні. У творах кримсько­татарською мовою обізнаний читач зауважить особливості різних діалектів і стилів. Твори розважають, вчать, показують, як традиційні цінності можуть бути вплетені у сучасні реалії.

Через переклади читач зможе порівняти різномовні версії творів сучасних українських та кримськотатарських письменників. 

Алім Алієв — журналіст, медіаконсультант, громадський активіст, співзасновник ініціативи «Крим SOS», правозахисник, дослідник та менеджер освітньо-культурних проєктів. Член українського ПЕН-клубу, заступник генерального директора Українського інституту та засновник літературного конкурсу та фестивалю "Кримський Інжир".

Анастасія Левкова — літературознавиця, письменниця, журналістка, культурна менеджерка. Членкиня українського ПЕН-клубу, співкоординаторка літературного конкурсу та фестивалю «Кримський Інжир».

Трансляція відбуватиметься у facebook на сторінці «Видавництва Старого Лева» та на сторінках Кримського Дому та Крим.Реалії.



0 коментарів

Залишити коментар

avatar