27 Квітня 2024, 08:00 | Реєстрація | Вхід
/ Читання «Блюз для чорного кота: Мідна, поезія» - 18 Жовтня 2020

Читання «Блюз для чорного кота: Мідна, поезія»

Категорія: «Події»
Дата: 18 Жовтня 2020 (Неділя)
Час: 18:00
Вартість: Free donation
Місто: Київ
Місце: Віан
Адреса: вул. Михайлівська, 21Б
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 388


Мідна з’явилася в літературі інкогніто. Вона заговорила з аудиторією про космологію, тонкі матерії, через просвітлені символи і свою жіночність. "Не дивно, що алхіміки називають мідь Венерою, а астрономи та біологи позначають однаково і метал, і жінку, і другу планету від сонця”, – йшлося в її легенді.

Цей образ розкрився не тільки як автора – Мідна організувала десятки міждисциплінарних медитативних проєктів, на основі власної поезії і творчості сучасних їй молодих поетів. Серед них – сферичний проєкт "Точка роси” у цифровому планетарії Atmasfera 360 та "Попіл і Сніг” за мотивами однойменного фільму-медитації Грегорі Колберта. Збірка поезій Мідної "Стосонце” (Meridian Czernowitz, 2014) вийшла в один період і в одному турі презентацій з "Бийся за неї” Сергія Жадана і "Пісні пісні” Андрія Бондаря. "Стосонце” отримало премію "Смолоскип” ще до виходу і премію "Благовіст” Національної спілки письменників як перша книга автора.

Насправді, Мідна – альтер-его Ольги Єрмак, спеціаліста у музичному бізнесі, яка вже 14 років працює з артистами, організовує і просуває міжнародні події в Україні і за кордоном. Серед них – 5-й найбільший фестиваль у світі Sziget. Тому поезія Мідної так часто проникає у музику. Саме на один із віршів "Стосонця” написано пісню Kozak System "Мости” і саме завдяки Мідній литовці Biplan і Beissoul & Einius заспівали українською. Те, як все це поєднується і які нові смисли несе зараз – захоплива історія.

Мідна читатиме поезію у «Віані» в день свого народження, тому вечір стане ще більш теплим і знаковим. 

18 жовтня, 18:00. Київ, Віан, вул. Михайлівська, 21Б. Вхід: Donation.


0 коментарів

Залишити коментар

avatar