28 Березня 2024, 14:00 | Реєстрація | Вхід
/ Письменники і політики сьогодні: про кого писатимуть? - 1 Жовтня 2020

Письменники і політики сьогодні: про кого писатимуть?

Категорія: «Події»
Дата: 01 Жовтня 2020 (Четвер)
Час: 17:30
Вартість: Безкоштовно
Місто: Онлайн
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 473


«Лабораторія» представляє книгу двічі лауреата Пулітцерівської премії журналіста Томаса Рікса «Черчилль і Орвелл. Битва за свободу».

Без перебільшення можна стверджувати, що прізвища Черчилля й Орвелла сьогодні знає кожен. З одного боку, є приголомшлива історія життя Черчилля з його неперевершеною харизмою та манерами, котрий свого часу став обличчям політики Великої Британії в непростий для Європи час. З іншого, постать Джорджа Орвелла (справжнє ім‘я Ерік Артур Блер), про якого сьогодні знають практично всі завдяки його культовому роману-антиутопії «1984».

Проте, чи знаємо ми щось про їхні ідеологічні переконання, стиль життя, звички, смаки та чому ці дві, на перший погляд, різні особистості, один з яких був при найвищій владі, тоді як інший про владу лише писав, сьогодні такі цікаві для нас?

Знаходити відповідь на це питання будемо разом з політологом Миколою Давидюком та літературним критиком Євгенієм Стасіневичем. Ба більше, спробуємо подискутувати про портрети яких письменників та політиків сьогодні писатимуть біографи, про що саме та як?

Модератор: Олександр Панасюк.
Запрошуємо приєднатись до відкритої дискусії онлайн.




0 коментарів

Залишити коментар

avatar