26 Квітня 2024, 11:46 | Реєстрація | Вхід
/ Володимир Гаряїв «Метафізичний реквієм» - 8 Вересня 2020

Володимир Гаряїв «Метафізичний реквієм»

Категорія: «Події»
Дата: 08 Вересня 2020 (Вівторок)
Час: 19:00
Вартість: 25 грн.
Місто: Харків
Місце: Харківський ЛітМузей
Адреса: вул. Багалія, 6
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 508


8 вересня, о 19.00, у садку Харківського ЛітМузею відбудеться презентація поеми-трактату останнього футуриста Володимира Гаряїва «Метафізичний реквієм».

З книгою знайомитимуть письменник Сергій Жадан, автор передмови, та співробітниця ЛітМузею Марина Куценко, упорядниця тексту.

Володимир Гаряїв був наймолодшим учасником епатажного угрупування «Нова ґенерація», учнем Михайля Семенка. «Метафізичний реквієм» – це його присвята письменникам «Розстріляного відродження», своїм колегам, друзям, наставникам. Філософські роздуми про життя і смерть, вписані в чудернацькі графічні форми, що дозволило і передати дух футуризму, і зробити поему цілком сучасним привабливим артбуком.

Для нас видання цієї книги – також присвята автору, Володимиру Гаряїву, який так і не побачив свій твір видрукуваним, і художнику Валерію Бондарю, що створив до неї ілюстрації та навіть афішу запланованої в 1990-ті презентації.

Цю подію можна назвати однією з найбільш довгоочікуваних для ЛітМузею: розпочата ще в 1930-х, завершена й підготована автором до друку в 1990-х, книга чекала свого часу ще близько 30-ти років у фондах музею. З численних авторських приміток до машинопису видно, наскільки уважно ставився письменник до найменших деталей. Ми намагалися зробити книгу якомога більше наближеною до того, якою її хотів би побачити сам Володимир Гаряїв, у чому нас підтримало видавництво «Меридіан Черновіц» і дизайнери Ірина Шишкова та Сергій Макаренко. 

Харків, Харківський ЛітМузей, вул. Багалія, 6. Вхід на презентацію - 25 грн.



0 коментарів

Залишити коментар

avatar