24 Квітня 2024, 22:19 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація роману «Там де починається територія» - 3 Вересня 2020

Презентація роману «Там де починається територія»

Категорія: «Події»
Дата: 03 Вересня 2020 (Четвер)
Час: 19:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Київ
Місце: Living Room
Адреса: вул. Набережно-Хрещатицька, 31
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 443


3 вересня, о 19:00, у Living Room відбудеться презентація дебютного роману одеського письменника Вадима Яковлева. Цей вечір ви не забудете ніколи. Окрім автора, очікуйте на презентації О.Донія, автора передмови до роману.

Феєричною, божевільною, несподіваною – такою стала поява Вадима Яковлева на українській літературній сцені.

Книга вийшла цього літа у київському видавництві «Каяла».

Що за роман?

Ти прокидаєшся вранці. Поряд горнеться твоя кохана транссексуалка. За вікном роздерта по маленьких шматках сепаратистами-фанатиками країна. А за дверима світ, в який ти маєш вдертися з пістолетом, аби завершити своє ніби недовиконане завдання – ліквідацію професійної контрабандистки, в смерті якої не було сумнівів. 

Ти – цинічний вбивця за гроші. Ти – зрадник і коханець. Ти – жертва чужої гри. І ти забув, ким ти є насправді…. Дебютний роман одеського письменника «Там, де починається територія» – це любовна і фантастична драма, конспірологічний і гостросюжетний детектив та філософська екзистенційна історія про аутсайдера, протягом якої йому відкриваються страшні таємниці про світ, природу людини і власне забуте минуле…
(з анотації книги)

А про що ж ця книга? 

Та чорт його зна! Детективно-трилерський сюжет робить стрімкі повороти, іронія і сексуальні алюзії автора перемежовуються з лаконічними філософськими сентенціями і домислами.

Ти тільки встигаєш до одного прочитання,  сподіваєшся, що вже спіймав сюжетну нить, а автор тебе приголомшує черговою реставрацією, яка примушує наново поставитися до оригіналу.

Якби не відкараскувався жодний письменник на світі, що не слід ототожнювати головного героя і самого автора, та читач завжди підозрюватиме, що за головним персонажем ховаються як не свідомі, то точно підсвідомі бажання автора. І тут, звісно,  автор потрапляє у пастку власного сексуального розбещення. 
Олесь Доній, автор передмови до роману

Як до неї ставитися? 

«Там, де починається територія» — живий постмодерністський твір. Так само, як марксизм з’являється у ХІХ столітті, а втілюється в реаліях ХХ, час реальності постмодернізму, сформульованого у ХХ віці, настає сьогодні. Хоча від самого поняття втомилися так, що навіть придумали йому зміну — метамодернізм. Але той ніц не додає до постмодерністських постулатів: відсутності вертикальної ієрархії, заперечення єдиної вірної ідеології та шляху, неможливості абсолютної правоти та передбачуваності. Сарказм, зверхність, тотальне висміювання, нігілізм, песимізм, героїзація девіацій — зовсім не обов’язкові ознаки постмодернізму, але прояви модерністського розуму, що зіткнувся із крахом великого модерністського проекту. Захисна реакція розчарування та переляку. Настає час правдивого постмодернізму, позбавленого демонізацій, героїзацій, єхидства та деконструкцій.
Костянтин Дорошенко, критик, куратор сучасного мистецтва

На території заходу обов’язково одягайте маску та не знімайте протягом усього часу. Пам’ятайте про необхідність зберігати безпечну відстань і використовувати антисептик.

Київ, Living Room, вул. Набережно-Хрещатицька, 31



0 коментарів

Залишити коментар

avatar