25 Квітня 2024, 18:26 | Реєстрація | Вхід
/ Літературно-освітній україно-польський хаб «KUST-WEST» - 31 Серпня 2020

Літературно-освітній україно-польський хаб «KUST-WEST»

Категорія: «Курси та лекції»
Дата: 31 Серпня 2020 (Понеділок)
Час: 00:00
Вартість: 1000 грн.
Місто: Рівне
Місце: Рівне, Острог, Дубно, Пересопниця
Адреса: вул. С. Петлюри, 35
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав:
Кількість переглядів: 1630


У 2016 році саме на Рівненщині уперше відбувся Всеукраїнський літературний арт-семінар «КУСТ» (від назви давнього поліського божества - Куста), що став своєрідним стартом розвитку неформальної літературної освіти на Волині. Подібних хабів в Україні зовсім небагато, тому протягом кількох наступних років Рівненщина опозиціонує себе центром літературної освіти (формальної та неформальної), адже усім охочим було створено унікальні умови для отримання знань про сучасний літературний процес безпосередньо від його творців. 

Групу лекторів щороку формують відомі у мистецьких колах автори прози, поезії, драматургічних та пісенних творів, перекладачі та літературні критики, такі як Олександр Ірванець, Анатолій Кичинський, Сергій Пантюк, Олександр Косенко, Леся Мудрак, Петро Кралюк та інші професіонали. 

Чотири роки поспіль «КУСТ» відкриває нові літературні імена зі всієї Україн - Сходу та Заходу, а серед його "випускників" - вже нинішні лауреати всеукраїнських премій, степендіати Президентської стипендії для молодих письменників та митців, учасники міжнародних літературних фестивалів тощо. Щороку за підтримки Рівненської обласної державної адміністрації, Рівненської обласної ради, Рівненського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти (що видає Сертифікат про проходження курсу літературної майстерності) «КУСТ» реалізовує навчання на кількох основних локаціях - в Острозькій академії, Дубенському замку, Пересопниці тощо. Даний аспект сприяє популяризації Рівненщини як туристично привабливого регіону. 


KUST-2020 ФОРМУЄ МІЖНАРОДНУ СПІВПРАЦЮ 

Головною інновацією цьогорічного проекту є розширення культурно-мистецької аудиторії, вихід за рамки національних літератур і створення освітнього осередку в рамках україно-польської інтеграції «KUST-WEST», покликаної стати не тільки центром неформальної літературної освіти, але й потужною платформою для мультикультурного діалогу в контексті сучасності, що сприятиме налагодження культурних контактів між Україною та Польщею; розвитку безпосередньої культурної взаємодії між митцями України та Польщі та активізації перекладацької письменницької діяльності. Цьогоріч до команди потужних українських увійдуть відомі письменники з Польщі - Адам Марек, Славомір Платек, Сильвія Хунтік та Каміль Балюк. 

Розвиток діяльності даного хабу є досить важливим для нашої команди, адже він має цілий ряд переваг для українських авторів-дебютантів: 
  • розвиток інтеркультурної неформальної вітчизняної літературної освіти; 
  • налагодження перспективної міжкультурної взаємодії та утвердження культурно-мистецької та літературно-видавничої співпраці; 
  • участь українських літераторів у літературних фестивалях Польщі. 
  • організація авторських зустрічей українських митців у Варшаві, Гданську тощо. 
  • вихід українських письменників на польський видавничий ринок (переклади). 
  • вихід польських письменників на український видавничий ринок (переклади). 
  • створення спільних перекладацьких, мистецьких проектів у перспективі п’яти-восьми років. 
  • створення постійно діючого центру неформальної літературної освіти у напрямку україно-польської співдружності з метою популяризації регіону, як культурного європейського осередку. 
УМОВИ УЧАСТІ 

Робота хабу триватиме з 7 по 11 жовтня 2020 року. 

Особи, які можуть розпочинати навчання за програмою, проходять конкурсний відбір, основними вимогами якого є: 
  • заповнення електронної анкети із інформацією про письменницьку діяльність, безпосередню роботу у напрямку літературного перекладу - https://docs.google.com/forms/d/16nqnJgVuUnsqo4eNoZQpchN2lzJSQUHEYfFz83ZXQm4/edit
  • добірка взірців своєї творчості у напрямку літературного перекладу (переклади поетичних текстів - до 7 сторінок, А4 формату, Times New Roman, кегель 14, інтервал 1,5; переклад прозового тексту - до 10 тис знаків, Times New Roman, кегель 14, інтервал 1,5). Перевага надаватиметься україно-польським перекладам! 
  • наявність базового знання польської мови (для українських претендентів на участь) та української мови (для польських претендентів на участь). 
Прийом заявок триває до 31 серпня 2020 року 
​ 
УЧАСТЬ ПІСЛЯ ВІДБОРУ Є ПЛАТНОЮ - 1000 грн 

У суму сплати входить: 
  • трьохразове харчування протягом п*яти днів (+дієтичне, вегетаріанське харчування); 
  • проживання чотири повних доби протягом роботи хабу; 
  • проїзд транспортом на замовлення по локаціях хабу; 
  • екскурсії туристичними місцями області та міста; 
  • оплата індивідуальних занять з лекторами; 
  • виготовлення сертифікату учасника. 
Деталі на сайті проєкту: https://bakovetska.wixsite.com/website 
та на сторінці у ФБ: https://www.facebook.com/kustwest/ 

Також просимо підтримати проєкт на платформі Спільнокошту: https://biggggidea.com/project/literaturno-osvitnij-hab-kust-west/


0 коментарів

Залишити коментар

avatar