24 Квітня 2024, 19:45 | Реєстрація | Вхід
/ Конкурс міні-оповідань «Експансія» - 2 Серпня 2020

Конкурс міні-оповідань «Експансія»

Категорія: «Конкурси»
Дата: 02 Серпня 2020 (Неділя)
Час: 22:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Україна
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 2196


Людство вийшло у далекий космос. Земля перетворилася на крихітну блакитну цяточку, колись великі проблеми стали абсолютно нікчемними, а деякі малі – збільшилися до розмірів Всесвіту. З чим ми зіштовхнемося на далекому фронтирі? І якою буде нова експансія? Технічною, соціальною чи може магічною?

Цьогорічний конкурс особливий. Завдяки партнерам – Видавництво «Навчальна книга — Богдан» та журналу «The Universe Space Tech» ви можете отримати не тільки диплом та всенародне визнання :), але й значно більше.

Одне з оповідань, що будуть надіслані на конкурс, буде надруковане у №5 журналу «The Universe Space Tech» 1 вересня 2020 року. Це не обов’язково буде переможець конкурсу, тому у кожного є шанс. Для організаторів дуже важливо відродити традицію друку фантастичних оповідань у періодичних друкованих виданнях та вдвічі приємніше, що на цей експеримент погодився журнал, присвячений космосу, науці та неймовірним відкриттям. Без таких журналів не було б такої історії фантастики, яку ми сьогодні знаємо.

Другий спонсор конкурсу, Видавництво «Навчальна книга — Богдан», подарує переможцю конкурсу книгу з циклу «The Expanse» Джеймса Корі, як тільки вийде її переклад українською. А щоб очікування було не таким важким, ще й сертифікат на 250 грн. для купівлі книжок (звісно ж, фантастики!).

А ще кожне оповідання може потрапити у наступний альманах «Зоряної фортеці», який цього року обов’язково вийде, просто із невеликою затримкою (тут організатори готують сюрприз).

Тож не гайте часу, швидше пишіть оповідання!

*На конкурс приймаються лише оригінальні оповідання, написані автором. Сетінг не може бути запозиченим з інших творів.

Обсяг міні-оповідання має становити від 3000 до 6000 знаків з пробілами. Прохання уважно прочитати правила конкурсу.

Терміни конкурсу

Прийом творів: 13.07-02.08.20 (до 22:00).
Голосування: І тур: 03.08-09.08.20 (до 22:00). ІІ тур: 10.08-13.08.20 (до 22:00).


Правила конкурсу фантастичних міні-оповідань «Експансія»

1. Учасники

1.1. Брати участь в конкурсі може автор, який пише українською мовою в жанрі фантастичної мініатюри.
1.2. Конкурс є тематичним.
1.3. Координатори конкурсу не оцінюють відповідність твору темі.
1.4. Координатор розпочинає роботу із дня прийому творів. До того листи не розглядаються.

2. Твори

2.1. Заявкою на участь у конкурсі є надіслана мініатюра. Надсилаючи твір, автор погоджується з цими Правилами та зобов’язується їх дотримуватися.

2.1.1. Надіслана мініатюра є остаточною заявкою на конкурс і не підлягає подальшому редагуванню після розміщення на сайті.
2.1.2. Також не дозволяється використання «фінальних», «редакторських» чи інших «версій» твору, вже прийнятого на конкурс, в тому числі, але не обмежуючись, розміщення нового тексту в коментарях, надсилання його як нової роботи, розміщення посилань на сторонні ресурси та ін.

2.2. На конкурс приймаються цілісні завершені мініатюри, які раніше не друкувались і не з’являлись в Інтернеті. Обсяг мініатюри має становити від 3000 до 6000 знаків з пробілами.

2.2.1. Забороняється розбивати оповідання на фрагменти розміром конкурсної мініатюри. Кожна мініатюра має бути незалежним завершеним твором.
2.2.2. Тексти, які на час проведення конкурсу (від початку прийому робіт до завершення фінального голосування) вже друкувались або були викладені в мережі Інтернет, будуть зняті з конкурсу, а їх автори дискваліфіковані. Дискваліфікація може бути проведена на будь-якому етапі конкурсу.

2.3. З метою об’єктивності конкурс проводиться анонімно. До оголошення результатів конкурсу авторство мініатюр відоме лише координатору. Роботи автора, який розкрив (спеціально або випадково, в тексті роботи або під час її он-лайн обговорення) таємницю свого авторства, дискваліфікуються. Розкриттям авторства також вважається наявність в роботі реальних e-mail-ів та веб-адрес, за якими можна встановити особу автора.
2.4. В листі має бути вказано назву мініатюри, ім’я автора, можливість взяти участь у майстер-клас.

2.4.1. Якщо автор мініатюри вважає за доцільне встановити вікове обмеження для читача, то він має вказати в листі-заявці мінімальний вік читача (приклад: 12+, 16+, 18+, 21+). Будь-яка відповідальність за відповідність тексту мініатюри законам України чи міжнародному законодавству лежить на авторові.

2.5. Мініатюру необхідно надсилати у форматі *.docх, *.doc або *.rtf на електронну скриньку opovid@starfort.in.ua
2.6. В творах, які надсилаються на конкурс, рекомендується використовувати мінімум форматування тексту.
2.7. Один автор може надіслати не більше трьох робіт. Співавторство вважається окремою роботою.
2.8. Конкурс проводиться в два тури. В першому турі роботи розбиваються на рівні групи. До фіналу потрапляють по 5 мініатюр з кожної групи.
2.8.1. Якщо на конкурс надійшло:
  • до 60 робіт – мінімальний розмір групи становить 15 робіт;
  • до 100 робіт – мінімальний розмір групи становить 20 робіт;
  • понад 100 робіт – мінімальний розмір групи становить 30 робіт.
2.9. Мініатюри, які надіслані на конкурс, вивішуються на сайті http://short.starfort.in.ua по мірі надходження творів (по три роботи за один раз). Розбивка на групи відбувається після завершення терміну прийому творів.
2.10. Координатори залишають за собою право знімати або не вивішувати тексти, які суперечать законодавству України, закликають до насильства, зміни державного устрою, розпалюють міжнаціональну ворожнечу тощо.

3. Голосування

3.1. Кожен автор має прочитати всі роботи контрольної групи і виставити оцінки всім мініатюрам (окрім власних, співавторських та робіт співавтора, якщо такі траплятимуться).
Контрольна група: група мініатюр, що є наступною після групи, в якій розміщена авторська мініатюра (якщо автор надіслав одну роботу) або група, що є наступною після групи, в якій розміщена авторська мініатюра з найбільшим обсягом (якщо автор надіслав більше однієї роботи).
Наприклад, якщо оповідання потрапило до групи 1 – контрольною є група 2.

3.2. Кожна мініатюра контрольної групи має отримати оцінку від 1 (найгірша) до 10 (найкраща) балів. Але при цьому лише одна мініатюра має отримати 1 бал і лише одна мініатюра має отримати 10 балів. Інші роботи контрольної групи можуть отримати будь-яку цілу оцінку.
3.3. Забороняється голосувати за своє (свої) оповідання чи за оповідання співавтора.
3.4. Мініатюри авторів, які не проголосували, знімаються з конкурсу.
3.5. Якщо робота написана у співавторстві, кожен з авторів надилає окремий топ.
3.6. Голоси надсилаються координатору конкурсу на електронну скриньку opovid@starfort.in.ua. В листі обов’язково вказується назва мініатюри та ім’я автора, під яким він бере участь у конкурсі.
3.7. Після підбиття підсумків першого туру, автори мініатюр, які пройшли до фіналу, читають роботи решти фіналістів і надсилають координатору конкурсу свої оцінки за тією ж схемою, що і у першому турі.
3.7.1. До фіналу з кожної групи виходить п’ять оповідань.
3.8. Як в першому турі, так і у фіналі переможець визначається додаванням отриманих балів.
3.9. В разі рівної кількості балів перевага віддається мініатюрам, які отримали більшу кількість оцінок 10, за рівності і цього показника – більшу оцінок 9.
3.10. Після закінчення терміну голосування бюлетені та авторство кожного учасника оприлюднюється і координатор підбиває загальні підсумки конкурсу.

4. Коментування

4.1. Викладена робота обговорюється у коментарях до неї.
4.2. У коментарях не можна використовувати ненормативну лексику. Забороняється вживання ненормативної лексики із заміною кількох букв точками або іншими символами. Повідомлення, які містять ненормативну лексику, будуть видалятися.
4.3. Заборонено використання у коментарях рекламної інформації, назв організацій, поштових адрес, веб-адрес, окрім випадків необхідності вказування джерел цитування. Після одного попередження такі повідомлення будуть видалятися.
4.4. Не допускаються образи учасників конкурсу. Образи – одне з найгрубіших порушень правил конкурсного етикету. Повідомлення, які містять образи, будуть негайно видалятися. Також неприпустимий перехід на особистості.
4.5. Не допускається безпідставні звинувачення учасників конкурсу, організацій або інших осіб. Якщо ви не викладаєте доведені факти, не забувайте додавати «як мені здається» чи «на мою думку».
4.6. При неодноразовому порушенні правил коментування, профіль коментатора може бути видалений без попередження, а автор може отримати заборону на участь в наступних заходах літературного об’єднання «Зоряна Фортеця».
4.7. У випадку порушення правил коментування, зареєстрований учасник чи автор роботи під яким залишено коментар може звернутись до адміністрації конкурсу з вимогою видалити такий коментар. Запит має бути надісланий з електронної скриньки вказаної при реєстрації учасника чи скриньки з якої надсилалась мініатюра на конкурс.

5. Порядок апеляцій

5.1. Дії координатора по дискваліфікації автора, блокуванню коментатора, видаленню тексту мініатюри, видаленню або редагуванню коментаря (внесення модеріаторіалу) не можуть бути оскаржені.
5.2. Прийом текстів (голосів) завершується о 22:00 останнього дня прийому текстів (голосів).
5.3. Прийняття тексту (бюлетеню голосування) завжди підтверджується листом координатора конкурсу. За відсутності такого підтвердження протягом 36 годин, зв’яжіться з координатором за допомогою електронної пошти.
5.4. У випадку надходження роботи з технічним порушенням правил проведення конкурсу, автора повідомляють про це електронною поштою і пропонують змінити текст згідно правил.
5.5. У випадку надходження голосів з порушенням правил, автора повідомлять про це електронною поштою і пропонують змінити бюлетень згідно правил.
5.6. В останній день прийому конкурсних робіт після 22:00 відкривається група «Поза конкурсом» з текстами, які надійшли з технічними порушеннями правил.
5.7. В останній день прийому голосів після 22:00 публікується перелік дискваліфікованих оповідань, автори яких не голосували або проголосували з порушенням правил.
5.8. До 23.59 автор може подати апеляцію електронною поштою, надавши докази своєчасного голосування або відправки оповідання. Нові тексти (бюлетені) з 22:00 до 23:59 останнього дня прийому конкурсних робіт (бюлетенів голосування) не приймаються.
5.9. Неправильно оформленні роботи (бюлетені) не виправлені до 22:00 останнього дня прийому робіт (бюлетенів) не є підставою для апеляції.
5.10. В разі задоволення апеляції, оповідання додається до однієї з груп, а бюлетень зараховується в груповий чи фінальний підсумковий бюлетень.

6. Авторські права

6.1. Усі права на роботи належать авторам. Відправлення роботи на конкурс не означає передачу авторських прав на нього організаторам конкурсу або іншим особам.
6.2. Організатори не несуть відповідальності у випадках, пов’язаних із порушенням авторських прав правовласника іншими особами, які можуть виникнути у зв’язку з участю роботи в конкурсі літературного об’єднання «Зоряна Фортеця».
6.3. В разі знаходження плагіату або інших порушень авторських прав відповідний текст знімається з конкурсу.
6.4. За бажанням автора після закінчення конкурсу його робота може бути знята з сайту. Для цього необхідно надіслати листа координатору конкурсу з відповідним проханням. Після цього текст мініатюри замінюється на такий: «Текст оповідання знято на прохання автора».

7. Творча майстерня

Наразі не передбачається проведення творчої майстерні за підсумками конкурсу.

8. Доповнення

8.1. Організатори конкурсу залишають за собою право вносити доповнення та уточнення до цих правил, з метою уточнення окремих положень або регламентації випадків, що не враховані цими правилами.

Посилання на правила конкурсу на сайті організаторів: http://short.starfort.in.ua/rules/

Група «Зоряної фортеці» у Facebook: https://www.facebook.com/groups/starfort/


0 коментарів

Залишити коментар

avatar