29 Березня 2024, 00:44 | Реєстрація | Вхід
/ Конкурс оповідань «Зоряна фортеця XXV: Загибель богів» - 25 Квітня 2021

Конкурс оповідань «Зоряна фортеця XXV: Загибель богів»

Категорія: «Конкурси»
Дата: 25 Квітня 2021 (Неділя)
Час: 22:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Україна
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1563


З 29 березня по 25 квітня триватиме прийом творів на Конкурс фантастичних оповідань «Зоряна фортеця XXV».

Тема конкурсу: «Загибель богів». Її можна трактувати як широко (падіння кумирів, розвінчання ідеалів, руйнування імперій), так і дослівно (буквальна загибель богів певного світу, що чи кого б ви не мали на увазі під богами). Рагнарок, борхесівське «самогубство бога» – будь-який ракурс, будь-які декорації, головне – цікава історія.

Партнером конкурсу буде Видавництво «Навчальна книга — Богдан». Цього разу переможець конкурсу отримає книгу яка вже вийшла: комплект «Антологія українського міфу». А якщо переможцю захочеться почитати щось розважальне, то у нагоді стане сертифікат на 300 грн. для купівлі книжок.

Правила проведення конкурсу «Зоряна фортеця»

1. Учасники

1.1. Брати участь в конкурсі може автор, який пише українською мовою в жанрі фантастичного оповідання.


2. Твори

2.1. Заявкою на участь у конкурсі є надіслане оповідання. Надсилаючи оповідання автор погоджується з цими Правилами та зобов'язується їх дотримуватися.

2.1.1. Надіслане оповідання є остаточною заявкою на конкурс і не підлягає подальшому редагуванню після розміщення на сайті.

2.1.2. Також не дозволяється використання «фінальних», «редакторських» чи інших «версій» оповідання, вже прийнятого на конкурс, в тому числі, але не обмежуючись, розміщення нового тексту в коментарях, надсилання його як нового оповідання, розміщення посилань на сторонні ресурси та ін.

2.1.3. П'єси та віршовані твори не розглядаються.

2.2. На конкурс приймаються цілісні завершені оповідання, написані спеціально для конкурсу, які раніше не друкувались і не з'являлись в Інтернеті. Обсяг оповідання має становити від 10000 до 30000 знаків з пробілами (обсяг оповідання визначається за статистикою MS Office Word, включаючи виноски).

2.2.1. Не дозволяється розділяти оповідання на кілька частин та видавати їх за окремі оповідання з метою обходження верхнього обмеження.

2.3. Координатори конкурсу не оцінюють відповідність оповідання темі.

2.4. З метою об'єктивності конкурс проводиться анонімно. До оголошення результатів конкурсу, авторство оповідань відоме лише координатору. Роботи автора, який розкрив (спеціально або випадково, в тексті оповідання або під час його он-лайн обговорення) таємницю свого авторства, дискваліфікуються. Розкриттям авторства також вважається наявність в оповідання реальних e-mail-ів та веб-адрес, за якими можна встановити особу автора.

2.5. В листі має бути вказано назву оповідання, ім'я автора та місто (область, район) проживання автора.

2.6. Оповідання необхідно надсилати у форматі *.doc або *.rtf на електронну скриньку opovid@starfort.in.ua

2.7. В роботах, які надсилаються на конкурс, рекомендується використовувати мінімум форматування тексту (див. Рекомендації щодо оформлення конкурсних робіт).

2.8. Один автор може надіслати не більше трьох оповідань. На конкурс приймаються роботи написані у співавторстві – не більше трьох від одного авторського колективу. Якщо у співавторстві написаний один твір, кожен з його авторів може надіслати на конкурс ще не більше двох власних оповідань (або ще одне у співавторстві і одне власне).

2.9. Конкурс проводиться в два тури. В першому турі оповідання розбиваються на рівні групи розміром від 15 до 22 оповідань (залежно від кількості робіт, що надійшли на конкурс). До фіналу потрапляють по 5 оповідань з кожної групи.

2.9.1. Якщо оповідання складають 2 групи - з кожної виходить 6 оповідань. Якщо оповідання складають 5 або 6 груп - з кожної групи виходять по 4 оповідання.

2.10. Оповідання, надіслані на конкурс, вивішуються на сайті http://starfort.in.ua по мірі надходження робіт. Розбивка на групи відбувається після завершення терміну прийому творів.

2.11. Прийом оповідань завершується о 22:00 останнього дня прийому конкурсних робіт. Час з 22:00 до 23:59 останнього дня прийому конкурсних робіт призначено для розбивки на групи та прийому апеляцій (детальніше див. Розділ 5).


3. Голосування

3.1. Кожен автор має прочитати всі оповідання групи в якій немає його оповідання (якщо груп дві) і виставити оцінки п'яти оповіданням, які йому сподобались найбільше, за наступною схемою:

1 місце – 10 балів
2 місце – 8 балів
3 місце – 6 балів
4 місце – 4 бали
5 місце – 2 бали

Якщо в першому турі формується більше двох груп, автор голосує за наступну після своєї групи. Тобто, автор чиє оповідання знаходиться в першій групі, голосує за другу; автор чиє оповідання знаходиться в другій групі, голосує за третю і так далі. Якщо два оповідання одного автора потрапили у різні групи - голосується за групу наступну від групи найбільшого за обсягом оповідання.

3.1.1. До складу бюлетеню першого туру обов'язково додається інформація про те чи зможе автор прийняти участь в майстер-класі. Відсутність цієї інформації є підставою для дискваліфікації.

3.2. Забороняється голосувати за своє/свої оповідання, а також за оповідання написані у співавторстві та за оповідання співавторів.

3.3. Голоси приймаються до 22:00 останнього дня голосування (стосується як першого туру, так і фіналу). Час з 22:00 до 23:59 призначено для прийому апеляцій та формування фінальної групи чи списку переможців (детальніше див. Розділ 5).

3.4. Оповідання авторів, які не проголосували, знімаються з конкурсу.

3.5. Якщо оповідання написано у співавторстві, голосує кожен з авторів.

3.6. Голоси надсилаються шляхом заповнення гугл-форми, розташованої за адресою: https://forms.gle/9tWHNmzJoQewhBng7

3.7. Після підбиття підсумків першого туру, автори оповідань, які пройшли до фіналу, читають оповідання решти фіналістів і надсилають координатору конкурсу свої оцінки шляхом заповнення гугл-форми https://forms.gle/KXCP72cKSwLnbcX68.

3.8. Як в першому турі, так і у фіналі переможець визначається додаванням отриманих балів.

3.9. В разі рівної кількості балів перевага віддається оповіданням, які отримали більшу кількість перших місць, за рівності і цього показника – більшу кількість других.

3.10. Після закінчення терміну голосування бюлетені та авторство кожного учасника оприлюднюється і координатор підбиває загальні підсумки конкурсу.


4. Обговорення конкурсних робіт

4.1. Викладену конкурсну роботу можна обговорювати у коментарях до неї.

4.2. Мова коментарів - українська. Використання інших мов дозволяється лише у випадку цитування.

4.3. У коментарях не можна використовувати ненормативну лексику. Забороняється вживання ненормативної лексики із заміною кількох букв крапками або іншими символами. Повідомлення, які містять ненормативну лексику, будуть видалятися повністю.

4.4. Заборонено використання у коментарях рекламної інформації, назв організацій, поштових адрес, веб-адрес, окрім випадків необхідності вказування джерел цитування. Після одного попередження такі повідомлення будуть видалятися.

4.5. Не допускаються образи учасників конкурсу. Образи – одне з найгрубіших порушень правил конкурсного етикету. Повідомлення, які містять образи, будуть негайно видалятися. Також неприпустимий перехід на особистості.

4.6. Не допускаються безпідставні звинувачення учасників конкурсу, організацій або інших осіб. Якщо ви не викладаєте доведені факти, не забувайте додавати «як мені здається» чи «на мою думку».

4.7. У випадку порушення правил коментування, зареєстрований учасник чи автор роботи, під якою залишено коментар, може звернутись до адміністрації конкурсу з вимогою видалити такий коментар. Запит має бути надісланий з електронної скриньки, вказаної при реєстрації учасника чи скриньки, з якої надсилалась оповідання на конкурс.

4.8. Координатори залишають за собою право блокувати будь-якого коментатора, гілку обговорення чи коментування взагалі на довільний термін, а також вносити «модеріаторіали» (попередження модератора) в тексти окремих коментарів, видаляти акаунти коментаторів, окремі коментарі чи гілки обговорення.


5. Порядок апеляцій

5.1. Прийом текстів (голосів) завершується о 22:00 останнього дня прийому текстів (голосів).

5.2. Прийняття тексту (бюлетеню голосування) завжди підтверджується листом координатора конкурсу. За відсутності такого підтвердження протягом 36 годин, зв'яжіться з координатором за допомогою електронної пошти.

5.3. У випадку надходження роботи з технічним порушенням правил проведення конкурсу, автора повідомляють про це електронною поштою і пропонують змінити текст згідно правил.

5.4. У випадку надходження голосів з порушенням правил, автора повідомлять про це електронною поштою і пропонують змінити бюлетень згідно правил.

5.5. В останній день прийому конкурсних робіт після 22:00 відкривається група «Поза конкурсом» з текстами, які надійшли з технічними порушеннями правил.

5.6. В останній день прийому голосів після 22:00 публікується перелік дискваліфікованих оповідань, автори яких не голосували або проголосували з порушенням правил.

5.7. До 23:59 автор може подати апеляцію електронною поштою, надавши докази своєчасного голосування або відправки оповідання. Нові тексти (бюлетені) з 22:00 до 23:59 останнього дня прийому конкурсних робіт (бюлетенів голосування) не приймаються.

5.8. Неправильно оформленні роботи (бюлетені) не виправлені до 22:00 останнього дня прийому робіт (бюлетенів) не є підставою для апеляції.

5.9. В разі задоволення апеляції, оповідання додається до однієї з груп, а бюлетень зараховується в груповий чи фінальний підсумковий бюлетень.


6. Призи

6.1. Автори, чиї оповідання зайняли перші три місця, отримують почесні грамоти.

6.2. Оповідання-переможець конкурсу буде рекомендовано до друку у літературному періодичному виданні.


7. Творча майстерня

7.1. Після завершення конкурсу проходитиме літературний майстер-клас, заснований на конкурсних матеріалах.

7.2. Керівникові майстер-класу (Майстру) надається п'ять конкурсних робіт, всі за вибором координаторів конкурсу. Твори розглядаються незалежно від кількості набраних балів чи участі у другому турі.

7.3. Для участі в майстер-класі необхідна особиста присутність автора. В разі, якщо автор не хоче брати участь у майстер-класі, або заздалегідь знає, що не зможе відвідати місце проведення (уточнюється) у час проведення майстер-класу, він повинен написати про це у голосувальному бюлетені першого туру (або має зазначити при надсиланні оповідання). Відсутність цієї інформації є підставою для дискваліфікації автора.

7.4. Переможець майстер-класу визначається Майстром особисто або не визначається взагалі.


8. Авторські права

8.1. Усі права на роботи належать авторам. Відправка оповідання на конкурс не означає передачу авторських прав на нього організаторам конкурсу, Майстру або іншим особам.

8.2. Організатори не несуть відповідальності у випадках, пов’язаних із порушенням авторських прав правовласника іншими особами, які можуть виникнути у зв’язку з участю оповідання в конкурсі «Зоряна Фортеця».

8.3. Організатори не несуть відповідальності за розповсюдження текстів оповідань третіми особами (друк у періодичних виданнях, розповсюдження електронних версій в мережі Internet тощо).

8.4. В разі знаходження плагіату або інших порушень авторських прав відповідний текст знімається з конкурсу.

8.5. За бажанням автора після закінчення конкурсу його робота може бути знята з сайту. Для цього необхідно надіслати листа координатору конкурсу з відповідним проханням. Після цього текст оповідання замінюється на такий: «Текст оповідання знято на прохання автора».


9. Доповнення

9.1. Організатори конкурсу залишають за собою право вносити доповнення та уточнення до цих правил, з метою уточнення окремих положень або регламентації випадків, що не враховані цими правилами.

Редакція правил від 17.02.2020 р. з доповненнями щодо гугл-форм від 01.12.2020


0 коментарів

Залишити коментар

avatar