29 Березня 2024, 16:55 | Реєстрація | Вхід
/ Школа волонтерів від Фестивалю «Фронтера» - 31 Липня 2020

Школа волонтерів від Фестивалю «Фронтера»

Категорія: «Курси та лекції»
Дата: 30 Липня 2020 (Четвер)
Час: 23:00
Вартість: обов'язкова реєстрація
Місто: Онлайн
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 771


Цьогоріч команда Міжнародного літературного фестивалю «Фронтера», який відбувається за підтримки Українського культурного фонду, працює в кількох напрямках. Один із них – школа для волонтерів, тож охочих запрошують на навчання. 

«Організовуючи минулі фестивалі ми зрозуміли, що всі великі культурні події мають схожу проблему – це складнощі в роботі з волонтерами. Зазвичай їх «збирають»за кілька днів до заходу, дають чіткі (або незавжди чіткі) інструкції та відпускають «в поле». Ми вирішили змінити підхід до цієї співпраці та провести повномасштабне навчання, аби волонтер розумів усі процеси, які відбуваються на кожному етапі підготовки та проведення заходу, перейнявся місією та цінностями проекту, до якого залучений, виніс для себе максимально корисних та практичних речей», - зауважила директорка фестивалю Елла Яцута.

Окрім того, зараз часто говорять про децентралізацію культури. Якщо в обласних центрах в докарантинні часи було доволі багато мистецьких подій, то в громадах ситуація гірша. «Ми хочемо запустити фестивальну хвилю, хочемо, аби за інтелектуальним продуктом чи подією їхали в Торчин, Цумань чи Павлівку», - говорять організатори. Саме тому цьогоріч команда «Фронтери» планує співпрацювати із Торчинською, Цуманською, Павлівською та Смолигівською ОТГ та громадою міста Володимир-Волинський. 

«Ми плануємо дослідити місцевий «культурний клімат», дізнатися більше про локальну культурну спадщину, розповісти про неї, а потім розробити концепції культурних подій, які стануть візитівками громад. Сподіваюсь, знайдемо активних людей, які доєднаються до нашої школи, а потім зможуть впроваджувати напрацьовані ідеї, формувати навколо себе мистецьку спільноту. Таким чином в області з’явиться більше культурних менеджерів, а відповідно й цікавих подій», - переконана директорка.

Наразі усі учасники школи стануть волонтерами культури й амбасадорами «Фронтери», а після завершення навчання та участі у заходах фестивалю – організаторами подій. До слова, стати волонтером може кожен охочий, незалежно від місця проживання, віку чи статі.


Навчання відбуватимуться протягом серпня-вересня в форматі он-лайн, однак після завершення планується «випускний» з отриманням усіх карантинних обмежень. Під час лекцій та розмов майбутні волонтери дізнаються про те, як створити культурну подію з нуля, що таке фестиваль та з чого почати, про важливість комунікації з партнерами та відвідувачами, PR-планування.  

Для того, аби стати частиною великої команди «Фронтери», познайомитися з найкращими авторами сучасної української літератури та набути знання, які необхідні культурному менеджеру, потрібно до 31 липня зареєструватися за посиланням https://bit.ly/2E9cPpr. Про відбір учасників школи організатори повідомлять 4 серпня на сторінках проекту у соціальних мережах.

Цього року проект реалізується за підтримки Українського культурного фонду, Луцької міської ради, громадських діячів Романа Бондарука та Богдана Шиби.

Сторінка фестивалю «Фронтера» у Facebook: https://www.facebook.com/fronterafest.ua/


0 коментарів

Залишити коментар

avatar