25 Квітня 2024, 19:08 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація «Казки баби Гавришихи» в Броварах - 14 Березня 2020

Презентація «Казки баби Гавришихи» в Броварах

Категорія: «Події»
Дата: 14 Березня 2020 (Субота)
Час: 16:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Бровари
Місце: Центральна міська бібліотека
Адреса: бульвар Незалежності, 5
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 502


«КАЗКИ БАБИ ГАВРИШИХИ»
 
Ця книга – запрошення до мандрівки чарівними світами взаємин людини та надприродних сил. У ній представлена частка таємного, могутнього, споконвічного знання стародавніх українців!
 
Серед безкраїх ланів, зелені лісів та перелісків, блакитних розчерків прохолодних струмків та річок затишно розташувалось звичайне українське село Некремінне. Звичайні, працьовиті мешканці. Запах свіжоспеченого хліба на світанку, важка селянська праця вдень та чарівні українські пісні у надвечір’ї.
Та не все воно так, як гадалось.

Десь, у лабіринті розгалужень величезного яру Артеп луснула, відкрилась перетинка між світами. Між світлом та мороком. Глибоко під поверхньою «землі не освяченій», де з утворення світів не було ані западини ані горбинки завовтузилась прадавня істота, прокинулась Нелюдь. І до села ринула нечисть.     

З тих давніх давен два світи співіснують, взаємодіють, заплітаються у просторі та часі. Світ звичайних людей та світ потойбічних істот. Чи можливе таке співіснування, чи на прикінці часів залишиться тільки один всесвіт. Вистачить у мешканців Некремінного доброти, мудрості, рівноваги. Переможе світло, або світом опанує темрява.

А може весь сенс в рівновазі!? У співіснуванні двох світів?
Та як би воно там не було, люди мають величезну перевагу. У Некремінному, у невеликій охайній хаті з очеретяним дахом, на Козачку живе баба Гавришиха. Порається по господарству, радіє онукам, та розповідає їм незвичайні, чарівні казки. І щоб не коїлось у тих казках, які б підступи не вигадували чаклуни та відьми, людська гідність, взаємо допомога, доброта завжди перемагають. Бо весь світ, Некремінне з його мешканцями, старих та малих, усіх прикриває своїми невидимими, зітканими з любові крилами Берегиня – баба Гавришиха.
 
• Казки баби Гавришихи – номінант у номінації «Книжка року 2019»
• Увійшли до ТОП книг 2020 року для дітей українською мовою;
• Потрапила до всеукраїнського рейтингу «Книжка року 2019».


14 березня, 15:00. Бровари, Центральна міська бібліотека, бульвар Незалежності, 5


0 коментарів

Залишити коментар

avatar