19 Квітня 2024, 17:09 | Реєстрація | Вхід
/ БуХемна вечорниця #3 Артем Полежака | Х.Л.А.М. - 29 Лютого 2020

БуХемна вечорниця #3 Артем Полежака | Х.Л.А.М.

Категорія: «Події»
Дата: 29 Лютого 2020 (Субота)
Час: 21:20
Вартість: 100 грн.
Місто: Київ
Місце: Художники Літератори Артисти Музиканти (Х.Л.А.М.)
Адреса: вул. Межигірська 23/22
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 546


Над ланами сучукрліту зріє щось нетолерантне. Між умовностями мови гордо лине Полежака - він аналогів не має. То впадаючи у суржик, то підносячись до матів, він читає, і дівчата мокнуть ясними очима! Він читає, наче мріє, він читає, наче марить, він читає, наче небо перетворює на дещо, він читає, наче землю з океану підіймає!

Верлібристи тихо стогнуть, стогнуть з заздрощів і сміху, і від сорому та сміху під столи вони сповзають. Журналісти теж сповзають! Увімкнувши диктофона, під столом беруть коротке інтерв'ю у верлібристів. З-поза шафи визирає традиційник в вишиванці, бо боїться: Полежака матюкається, як демон! Він і пише, наче демон - грізний лисий демон бунту, що сміється і ридає. Над жлобами він сміється; за Вкраїною ридає! 
Вже давно, чутливий демон, він утому чує в залі, біль у діафрагмах сміху, у долонь плесканні в'ялість. Та кричать! Та аплодують! Вже лунає з-за шинквасу звук такий, неначе в гальби наливають пінне зілля, і цицькаті молодиці вже чекають на ті гальби, щоб розносити по залах. І борщем чомусь запахло. І цибулею! І салом! 

Се нестримний Полежака вірш останній промовляє і кричить поет народний: «Хай несуть негайно пиво!» 


29 лютого, 20:20. Київ, Художники Літератори Артисти Музиканти, вул. Межигірська 23/22


0 коментарів

Залишити коментар

avatar