19 Березня 2024, 11:40 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація книжки Конрада Янчури «Контрабандисти» - 25 Лютого 2020

Презентація книжки Конрада Янчури «Контрабандисти»

Категорія: «Події»
Дата: 25 Лютого 2020 (Вівторок)
Час: 18:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Вінниця
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Соборна, 89
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 483


Книгарня «Є» та видавництво «Крок» запрошують на презентацію книжки Конрада Янчури «Контрабандисти» за участю перекладача Юрія Матевощука, яка відбудеться 25 лютого. Початок – о 18:00.

Двоє хлопців з маленького села біля Любачова нещодавно стали контрабандистами. У багажнику синього пассата вони перевозять через український кордон сигарети «Прима», горілку «Хлібний дар», цукерки, халву та кетчуп. Сенсей, локальний ватажок цього бізнесу, намагається «підняти» своїх підопічних на вищий рівень. У грі з’являється таємничий вантаж для Едо з Пшемишля… «Контрабандисти» – це не тільки трилер про провінційну мафію. Це також загальна картина підкарпатської провінції, де панує анархія і ксенофобія. Після прочитання перших п’яти сторінок тексту, мені одночасно хотілося плакати і блювати, з усвідомленням того, що я ненавиджу Польщу і більше не хочу тут жити. Якщо автору йшлося саме про такий ефект, то йому це вдалося.
Кая Путо, журналістка, редакторка та перекладачка

«Контрабандисти» Янчури – це книжка про Підкарпаття, якої не було до цього. І хто його знає, чи раніше взагалі було таке Підкарпаття. Вічне пограниччя перетворилося на кордон, за яким живуть демони. Ними дуже легко лякати, на них легко спихати те, що сам пропускаєш попри вуха. Янчура пише просто, прямо і сильно. І переконливо. Читається все швидко, шкода, що не довго.
Зємовіт Щерек, письменник і журналіст

Конрад Янчура працював копірайтером, журналістом, літературним критиком і контрабандистом. Наразі працює в ІТ. Мешкав у Бухаресті, Кракові та Любачові. «Контрабандисти» – це дебютна прозова книжка Конрада Янчури.

Юрій Матевощук – поет, перекладач, організатор Мистецького фестивалю «Ї», координатор подій в книгарні «Є» в Тернополі, директор «Культурного центру Івана Марчука» в Ланівцях. Автор чотирьох поетичних книг. Автор перекладу книг Корнеля Філіповича «Провінційний роман» та Пйотра Черського «Отець відходить». Лауреат премії ім. С. Будного. Член НСПУ.


25 лютого, 18:00. Книгарня «Є», Вінниця, Вул. Соборна, 89


0 коментарів

Залишити коментар

avatar