19 Березня 2024, 08:31 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація книжок Тура Геєрдала в Тернополі - 1 Лютого 2018

Презентація книжок Тура Геєрдала в Тернополі

Категорія: «Події»
Дата: 01 Лютого 2018 (Четвер)
Час: 18:30
Вартість: безкоштовно
Місто: Тернопіль
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Валова, 5-9
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 852


Книгарня «Є» та видавництво «Крок» запрошують на презентацію українських перекладів книжок норвезького мандрівника та дослідника Тура Геєрдала «Фату-Хіва» та «Кон-Тікі» за участю письменника та видавця Юрія Завадського. Захід відбудеться 1 лютого. Початок – о 18.30. Модератор – Юрій Матевощук.

Фату-хіва – невеликий острів у безмежжі Тихого океану, який став для видатного норвезького мандрівника й дослідника Тура Геєрдала «стартовим майданчиком» у його наукових пошуках. Щойно одружившись, Тур Геєрдал разом із дружиною Лів подався на Маркізькі острови шукати підтверджень і спростувань для суперечливої теорії походження тамтешніх мешканців, полінезійців. Місцеві леґенди, природа й уклад життя місцевих людей підказали йому, що ці народи примандрували не безпосередньо з Азії чи Австралії, а пройшли довгий шлях від Сибіру до Аляски, побережжями обох Америк і течіями Тихого океану аж до Полінезії. Мабуть, саме ця мандрівка стала підвалиною його найвідомішого експерименту, який увійшов до історії під назвою «Експедиція Кон-Тікі». Про цю подорож – в іншій книжці, нарешті українською мовою.


1947-й рік. П’ятеро сміливих чоловіків стали під вітрило примітивного плота під назвою «Кон-Тікі», щоб довести неможливе: древні люди були сміливішими за нас, а їхні плоти – не такими вже й примітивними. Чоловіки пропливли за 101 день 6980 кілометрів і з Південної Америки дісталися Полінезії. Про це книжка «Експедиція Кон-Тікі». А ще про силу людини, її любов до інших людей, і про неупередженість, котрої нам бракує сьогодні. Поштовхом до цієї вилазки стали знахідки ще геть молодого Тура Геєрдала 1932 року під час його перших відвідин Полінезії, про що він розповів у книжці «Фату-Хіва. Назад до природи». Неймовірна історія мандрівки на плоті була екранізована 2012 року.


Тернопільська Книгарня «Є», вул. Валова, 5-9. Тел.: (0352) 254 459


0 коментарів

Залишити коментар

avatar