19 Квітня 2024, 01:10 | Реєстрація | Вхід
/ «[При]сутність часу: літературно-філософський вимір» - 13 Лютого 2020

«[При]сутність часу: літературно-філософський вимір»

Категорія: «Курси та лекції»
Дата: 13 Лютого 2020 (Четвер)
Час: 19:30
Вартість: безкоштовно
Місто: Львів
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: проспект Свободи 7
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 544


Книгарня «Є» запрошує на лекцію історика філософії Андрія Дахнія «[При]сутність часу: літературно-філософський вимір», яка відбудеться 13 лютого. Початок  – 18:30.  

Проблема часу належить до фундаментальних проблем людського існування. Тож не має дивувати, що її висвітлення відбувається із щонайрізноманітніших перспектив: наукової, релігійної, філософської... Для першої з них пріоритетним є об’єктивне математично-фізикалістське вимірювання часу, для другої – його співвідношення з вічністю, для третьої – його стосунок до можливості людського самоусвідомлення у земній дійсності. Втім, варто долучати до обговорення і літературний аналіз. Інакше кажучи, важливими є не лише Аристотель чи блаженний Августин, Ґ.-В. Ляйбніц чи І. Ньютон, А. Берґсон чи М. Гайдеґґер, але й такі постаті, як Т. Манн і М. Пруст, Р. Бредбері і М. Кундера… Цікаво, що саме літературна перспектива – передовсім своїм антропологізмом – виявляє найбільшу близькість до філософського ракурсу. Довести ці тези, а також ряд інших – зокрема, про «екзистенційну» сутність часу, яка виявляться у його химерній при-сутності у психологічному переживанні людиною свого минулого, теперішнього й майбутнього, – покликана лекція історика філософії Андрія Дахнія.

Андрій Дахній – доктор філософських наук, завідувач кафедри історії філософії ЛНУ імені Івана Франка, доцент кафедри філософії УКУ. Перекладач.


13 лютого, 18:30. Книгарня «Є», Львів, просп. Свободи, 7


0 коментарів

Залишити коментар

avatar