23 Квітня 2024, 17:28 | Реєстрація | Вхід
/ Теодор Драйзер «Мистецтво – це нектар душі» - 1 Лютого 2020

Теодор Драйзер «Мистецтво – це нектар душі»

Категорія: «Події»
Дата: 01 Лютого 2020 (Субота)
Час: 13:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Дніпро
Місце: Дніпровська Центральна міська бібліотека
Адреса: вул. Воскресенська, 23, Лекційна зала, 3-й поверх
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 504


Дніпровська Центральна міська бібліотека та Регіональна спілка письменників Придніпров’я запрошують усіх бажаючих на літературну програму.

Один з найяскравіших представників класичної школи натуралізму Теодор Драйзер прийшов в літературу, коли читачі усього світу вже з головою були занурені в твори Гемліна Гарленда, Стівена Крейна і Френка Норріса.

Письменник, який розвинув в роботах основні ідеї творчості сучасників, на прикладі конкретного людського життя вивчав сплетіння сил природи та соціальних тенденцій. Будучи романістом, Драйзер не забував і про тему «прокляття плоті», незмінно співчуваючи героям своїх творінь.

Драйзер - художник-натураліст. Він будує свої твори на колосальному матеріалі спостережень та досвіді. Його мистецтво - це мистецтво точного до скрупульозності зображення, мистецтво фактів і речей. Драйзер передає побут у всіх його найдрібніших подробицях: він вводить документи, іноді майже цілком взяті з дійсності, цитує пресу, докладно пояснює біржові спекуляції своїх героїв, уважно простежує розвиток їх ділових підприємств і т. д. Американські критики неодноразово звинувачували Драйзера у відсутності стилю, не розуміючи його особливої ​​природи.

Творча спадщина письменника збереглася в збірниках романів та оповідань. Крім іншого, в 1931 і 1951 роках в США режисерами Джозефом фон Штернбергом і Джорджем Стівенсом за мотивами роману прозаїка «Американська трагедія» були зняли фільми. Також були екранізовані твори письменника «Дженні Герхардт» (1933 рік) і «Сестра Керрі» (1952 рік).


Дата: 1 лютого (субота). Час: 12:00. Ведуча: Людмила Селищева
Адреса: вул. Воскресенська, 23, лекційна зала, 3-й поверх. Телефон: (056) 745 20 52


0 коментарів

Залишити коментар

avatar