27 Квітня 2024, 08:08 | Реєстрація | Вхід
/ Літературна програма: творчість Гюстава Флобера - 7 Грудня 2019

Літературна програма: творчість Гюстава Флобера

Категорія: «Події»
Дата: 07 Грудня 2019 (Субота)
Час: 13:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Дніпро
Місце: Дніпровська Центральна міська бібліотека
Адреса: вул. Воскресенська, 23, лекційний зал, 3-й поверх
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 555


Дніпровська Центральна міська бібліотека та Регіональна спілка письменників Придніпров’я запрошують усіх бажаючих на літературну програму, присвячену прозі Франції та творчості Гюстава Флобера.

Син лікаря, Флобер увійшов у літературу як творець об'єктивного роману, у якому автор, за його словами, повинен бути подібним до Бога — створити свій світ і піти з нього геть, тобто не нав'язувати читачеві своєї оцінки описаного у творі. Усе життя і творчість письменника були протестом проти світу буржуа, які, за його влучним визначенням, живуть, "затиснувши серце між власною крамничкою і власним травленням".

Флобер — письменник другої половини XIX ст., коли формальні аспекти літератури набували особливого значення. Прагнучи до досконалості стилю, до Краси, Флобер передусім жадав Істини, яка у справжньому мистецтві невіддільна від досконалої форми. Ще у 1846 р. він стверджував, що "нема прекрасних думок без прекрасної форми, і навпаки... Неможливо відібрати в Ідеї форму, адже Ідея існує лише з огляду на форму". Прагнення до досконалості форми у Флобера — це не формалізм, а намагання створити гармонійний твір, який відобразить світ і змусить замислитися не лише над його поверховою сутністю, а й над прихованим, спіднім єством буття.


Дата: 7 грудень (субота). Час: 12:00. Ведуча: Людмила Селищева
Адреса: вул. Воскресенська, 23, лекційний зал, 3-й поверх. Телефон: (056) 745 20 52


0 коментарів

Залишити коментар

avatar