29 Березня 2024, 16:25 | Реєстрація | Вхід
/ «Письменник і війна». Назар Розлуцький в Києві - 26 Січня 2020

«Письменник і війна». Назар Розлуцький в Києві

Категорія: «Події»
Дата: 26 Січня 2020 (Неділя)
Час: 17:00
Вартість: покупка одного із примірників книги
Місто: Київ
Місце: АРТ-паб «Mольфарня»
Адреса: вул. Хорива, 43/23
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 564


26 січня у арт-паб «Мольфарня» завітає Назар Розлуцький - історик, письменник, поет і учасник неоголошеної російсько-української війни, на якій він майже рік перебував як артилерист 55-ї бригади. Ми будемо розмовляти із ним про його війну та його творчість. До уваги публіки Назар представить дві своїх книги: військові мемуари «Нотатник мобілізованого» та збірку поезій «Прочани».

«Нотатник мобілізованого» – одна з популярних книг про події на Сході України. Це розповідь про те, як цивільна людина внаслідок обставин та власних переконань стала бійцем на війні. Ці спогади не є документальними хроніками про бойові дії на фронті чи історією бойового підрозділу. Крім цього в них не знайти відповідь на одвічне питання: що може відчувати людина, потрапивши із цивільного життя у військову обстановку. І тим паче вони не підходять для аналізу політичної та військової ситуації чи для відображення загальних настроїв українських солдатів. Але вони особливі, бо описують події, котрі стосувалися безпосередньо автора, й узагальнюють його особистий досвід армійської служби на війні.

У збірці «Прочани» автор намагається крізь призму абсолютно різних за змістом і тематикою віршів розкрити образ людини-прочанина, людини-подорожнього, який мандрує світом і носить увесь світ у собі. За словами Назара, до збірки увійшли його «...воєнні вірші-проза, епічні балади, філософська притча, трохи любовної лірики та цілий жмут урбаністичних і пейзажних замальовок...». Відгомін минулих епох, сьогоднішня гібридна війна, ліричні переживання, часова плинність пір року, міст і місць – усе це переплітається на сторінках поетичної збірки і витворює парадигму постійної змінності, неможливості зафіксувати щось одразу і надовго. Саме такими вихідними даними оперує автор, відображаючи світ у рядках своїх поезій. Саме така фіксація буде близькою багатьом людям – тим, хто, як і автор, відчуває себе пілігримами, прочанами у цьому світі.

Вхід - покупка одного із примірників книги Назара Розлуцького (на ваш вибір).

26 січня, 17:00. Київ, АРТ-паб «Mольфарня», вул. Хорива, 43/23


0 коментарів

Залишити коментар

avatar