26 Квітня 2024, 15:09 | Реєстрація | Вхід
/ Лекція Вікторії Яремчук про всесвіт Дж.Р.Р. Толкіна - 21 Січня 2020

Лекція Вікторії Яремчук про всесвіт Дж.Р.Р. Толкіна

Категорія: «Курси та лекції»
Дата: 21 Січня 2020 (Вівторок)
Час: 19:30
Вартість: безкоштовно
Місто: Львів
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: просп. Свободи, 7
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 550


Книгарня «Є» та Art Topos запрошують на лекцію літературознавиці Вікторії Яремчук «Романтичний Інший у художньому всесвіті Дж.Р.Р. Толкіна», яка відбудеться 21 січня. Початок – о 18:30.

Термін Інший входить у літературознавство та гуманітарні науки досить нещодавно, у другій половині XX століття, і, як правило, застосовується для аналізу творів постмодерністичного напряму. Наприкінці XX століття – на початку XXI виникає чимало версій «Іншого», як правило, пов’язаних із політичними, соціальними, науково-технічними процесами цих століть.

Однак, важливо пам’ятати, що поняття Іншого почали, у зовсім іншій площині, розробляти митці-романтики XIX століття, пов’язуючи його зі сферою мистецтва як духовного життя і як сили надлюдини. Дж.Р.Р. Толкін, яскравий представник християнського романтизму XX століття, створив низку образів у міфопоетичному світі романів, поем та оповідань, які входять в парадигму Романтичного Іншого: героя самотнього за вибором служіння мистецтву, жерця/служителя творчого вогню, і навіть обраного вести за собою цілі народи, як носія священного таланту.

Вікторія Яремчук – кандидатка філологічних наук, дослідниця творчості британських письменників Середньовіччя, Ренесансу, британської та американської літератури XIX-XX століть, творчості Орхана Памука. В минулому (2008-2017), викладач англійської літератури ЛНУ імені Івана Франка, співкерівник кінематографічного семінару університету.

21 січня, 18:30. Книгарня «Є», Львів, просп. Свободи, 7


0 коментарів

Залишити коментар

avatar