20 Квітня 2024, 14:02 | Реєстрація | Вхід
/ Тексти, що нас створюють. Аналіз художньої прози - 9 Січня 2020

Тексти, що нас створюють. Аналіз художньої прози

Категорія: «Курси та лекції»
Дата: 09 Січня 2020 (Четвер)
Час: 20:30
Вартість: 200-400 грн/лекція
Місто: Київ
Місце: OTIUM Academy
Адреса: пров. Алли Горської, 8
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 682


Дивовижний парадокс: чим зрозуміліше і простіше, чим якісніше текст, тим менше шансів у нас осягнути його на раціональному рівні.

Як правило, читаючи художній текст ми зберігаємо в пам'яті тільки емоційний вектор проживання подій художнього світу. Але що і чому там сталося, водночас і з нами як з неодмінними учасниками твору мистецтва, залишається за рамками нашого раціо. І без особливих, методично вивірених зусиль так і не буде нами усвідомлено...

Запрошуємо на Перший модуль курсу «Прокинутися в життя» з Володимиром Рафеенком - «Тексти, що нас створюють. Аналіз художньої прози».

Протягом восьми зустрічей ми наново відкриємо для себе класичні твори:

  • 7 листопада - Г. Х. Андерсен «Русалонька»
  • 14 листопада - Г. Х. Андерсен «Дюймовочка»
  • 21 листопада - Г. Х. Андерсен «Снігова королева»
  • 28 листопада - І. Бунін «Легкий подих»
  • 5 грудня - Дж. Селінджер «І ці губи, і очі зелені»
  • 12 грудня - Дж. Селінджер «Людина, що сміялася»
  • 19 грудня - Дж. Селінджер «Вище крокви, будівничі»
  • 26 грудня - Дж. Селінджер «Дорогий Есме - з любов'ю та всякою гидотою»
  • 9 січня - А. Чехов «Дуель»
Дивовижна простота і ясність текстів при високому художньому рівні - ось фундаментальний критерій, який став визначальним при доборі їх для аналізу.

Досягати нової глибини розуміння таких, здавалося б, знайомих творів, вчитися концептуалізувати емоційний досвід зустрічі з художніми текстами, осягати, що за задумом автора сталося з нашою душею в міру прочитання, - ось те, чим ми будемо займатися.

Теоретична частина модуля складатиметься з невеликих за обсягом філософських студій. Ми отримаємо знання про природу мистецтва і особливості словесної художньої творчості, познайомимося з методологією герменевтичного аналізу і навчимося розуміти, що робить текст твором мистецтва.

Модуль «Тексти, що створюють нас» буде особливо корисний для людей творчих, що пробують свої сили в літературі. Ми уважно розглянемо шедеври майстрів художнього слова, але не для того, щоб механічно скопіювати деякі прийоми, - ми будемо виховувати свою душу, аби вона зазвучала у простір на зовсім інших частотах. Будемо вчитися помічати більш тонке, щоб згодом транслювати подібне самим.

Ведучий - Володимир Рафєєнко, письменник, поет, літературознавець. Лауреат міжнародних премій, в тому числі Вишеградської літературної премії Східного партнерства за роман «Довгота днів» (2018). Номінант на Шевченківську премію (шорт-лист, 2018). Розробив авторський метод розбору художніх творів на основі теорії М. Бахтіна і філософії М. Мамардашвілі.

Квитки: можливо особиста присутність (400 грн) і участь онлайн (200 грн): https://otium.academy/practicum/rafeenko_literature/payment

Якщо виникнуть питання, ви можете зв'язатися з нами зручним для вас способом: Електронна пошта - mail@otium.academy. Facebook Messenger - OTIUM Academy. Телефон - +38093 7059905 Аліна. Viber - +38095 5498310 Ольга



0 коментарів

Залишити коментар

avatar