29 Березня 2024, 14:46 | Реєстрація | Вхід
/ Курс драми від Володимира Рафєєнко - 24 Березня 2018

Курс драми від Володимира Рафєєнко

Категорія: «Курси та лекції»
Дата: 24 Березня 2018 (Субота)
Час: 11:00
Вартість: 8000 грн.
Місто: Київ
Місце: Корпункт
Адреса: вул. Саксаганського, 32, оф. 4
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 915


Драма як жанр унікальна і цікава змішуванням двох видів мистецтва – епосу як об’єктивного відображення дійсності та лірики як суб’єктивного. Але після переплетення цих двох стихій драма більше не зводиться ані до лірики, ані до епосу. Це означає, що ми не можемо драму просто прочитати і просто уявити. Вона потребує особливих діоптрій, щоб її побачити, й особливого мислення, щоб її розкрити. 

Причому ці диоптрії прикладаються і до драм Шекспіра, і до п’єс Чехова, і до драматургії інших авторів. А з цим точним зором виявляється, що «Гамлет» – це не так уже й історія про депресивного юнака, «Ромео і Джульєта» – не зовсім історія про палке кохання.

Це експериментальний курс, аналогів якому немає. Десь Вам можуть запропонувати своєрідне (особисте) прочитання, можуть розглянути твір через призму біографії автора або, скажімо, через історичний контекст. Нічого із переліченого в курсі не буде. Є тільки текст. Важливо побачити в ньому естетичний об’єкт (а він там є, як і в будь-якому іншому художньому творі). Є структура твору, точність слів, життя персонажів, котрі всі зливаються в одне дихання твору. Це основи герметичного аналізу, який адаптує Володимир Рафеєнко. І який Вам теж випаде засвоїти.


Аналізовані твори: 

Вільям Шекспір: Ромео і Джульєта, Гамлет, Леді Макбет
Софокл: Цар Едіп, Антігона
Бертольд Брехт: Матінка Кураж та її діти
Том Стоппард: Розенкранц і Гільденстерн мертві

Володимир Рафеєнко – письменник, літературознавець. Послідовник філософських поглядів Міхаіла Бахтіна, Алєксандра Пятігорського, Мераба Мамардашвілі. Автор трьох поетичних збірок і семи романів. Двічі лауреат «Русской премии» в номінації «Крупная проза». В 2013-тому роман «Демон Декарта» отримав головний приз «Русской премии». В 2017 году вийшов новий роман  «Долгота дней» («Довгі часи» у пер.Маріанни Кияновської, видавництво Старого Лева).

Вартість курсу – 8000 грн. Оплата через Приват 24, карта 5168 7551 0803 8619 (отримувач: Коровай Світлана Іванівна).

Обов’язкова реєстрація: https://goo.gl/VArGjk . Тел.: 067 158 40 40

м. Київ, Корпункт, вул. Саксаганського, 32, оф. 4


0 коментарів

Залишити коментар

avatar