27 Квітня 2024, 00:45 | Реєстрація | Вхід
/ Fachtag: MINT та сприяння читанню | Goethe-Institut - 7 Грудня 2019

Fachtag: MINT та сприяння читанню | Goethe-Institut

Категорія: «Курси та лекції»
Дата: 07 Грудня 2019 (Субота)
Час: 16:00
Вартість: обов'язкова реєстрація
Місто: Київ
Місце: Бібліотека Goethe-Institut Ukraine
Адреса: вул. Волоська, 12/4, 1 поверх
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1171


Напевно,  Ви вже чули про STEM-освіту?

Тоді Вам буде цікаво дізнатись про MINT. Коли ми говоримо про німецький термін MINT, то маємо на увазі навички у сфері математики, інформатики, природознавства та техніки. Дотик дітей до наукової тематики починається дуже рано, та багато з повсякденних занять вимагають від дітей знань в сфері MINT, навіть коли ми цього не помічаємо.

Коли діти грають, майструють, читають науково-популярні книжки, то паралельно вивчають та розвивають навички дослідження навколишнього середовища та вирішення наукових проблем. 

Чому б читацьким ініціативам, бібліотекам, літературним клубам не використовувати інтерактивні техніки навколо MINT навчання, щоб активніше досліджувати з читачами своє оточення та світ. Літературні історії можуть допомогти пояснити природознавчі та наукові явища, стимулювати подальші експерименти, дискутувати та самостійно вчитись.

Саме для цього 6 та 7 грудня в Бібліотеці Goethe-Institut в Україні ми проведемо наш традиційний Фахтаґ (він нім. слова Fachtag) на тему «Mint та сприяння читанню». Участь у Фахтаґу можлива за попередньою реєстрацією: https://forms.gle/BL9NECas6ssYrMJW9

Для кого подія буде цікавою: бібліотекарі, координатори читацьких клубів, волонтери читацьких ініціатив, вчителі, батьки.


Детальніше про програму

В післяобідній час 6 грудня ми запросили Тетяну Стус (експертка з дитячого читання (УІК, BaraBooka) зробити імпульсну доповідь щодо теми сприяння читанню в Україні. 

Вечір п’ятниці буде насиченим, бо о 19.00 ми розпочнемо слем читацьких ініціатив! Хочете розповісти про свій проект та виграти один з наших MINT-подарунків? Окремо реєструйтесь для участі у слемі за посиланням: https://forms.gle/wF9oo67sSAB146x4A

7 грудня будемо ділитись німецьким та українським досвідом.
Німецький фонд «Читання» (Lesen) проводить загальнонаціональні кампанії, програми, дослідження та проекти зі сприяння читанню у всій Німеччині. Експертка фонду Тіна Зайберт розповість 7 грудня про  читацькі ініціативи в Німеччині, а також, як вони фінансуються та співпрацюють. Фонд Lesen наразі активно працює і над інтеграцією MINT-навчання у читацькі акції. Для цього вони розробили безліч методичних рекомендацій та поділяться з нами найкращими прикладами зі своєї практики.

А як в Україні розвивається MINT-освіта, як її інтегрувати в читацькі практики дітей та підлітків? Про це поговоримо з Юлією Козловець (Книжковий Арсенал) та Світланою Бовкун (Kyiv Maker Fair).

Привідкриємо завісу: завдяки нашим експертам цьогорічний Фахтаґ буде і дуже практичним, адже ми приготували не тільки доповіді, але й практичні можливості випробувати інструменти, які можна застосовувати в MINT читаннях.

Отож, не забувайте реєструватись та до зустрічі!

6 грудня, 15:00. Київ, Goethe-Institut Ukraine, вул. Волоська, 12/4


0 коментарів

Залишити коментар

avatar