18 Квітня 2024, 23:16 | Реєстрація | Вхід
/ Книжка «Інша оптика» | Розмова про ґендер і культуру - 21 Листопада 2019

Книжка «Інша оптика» | Розмова про ґендер і культуру

Категорія: «Події»
Дата: 21 Листопада 2019 (Четвер)
Час: 19:30
Вартість: безкоштовно
Місто: Київ
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Лисенка, 3, м. «Золоті ворота»
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 652


Книгарня «Є» та видавництво «Смолоскип» запрошують на розмову про ґендер і культуру з нагоди виходу книжки «Інша оптика». Відкрите інтерв’ю Ростислава Семківа з Вірою Агеєвою і Тамарою Марценюк. Захід відбудеться 21 листопада. Початок – о 18:30.

Уявлення про суспільні ролі чоловіків та жінок зазнають останнім часом суттєвих змін. Це стосується не лише культурної сфери, наприклад, літератури, в яку приходить все більше жінок-письменниць, але й процесів ширшого масштабу – від участі жінок у війні до квотування в списках політичних партій.

Саме про це й розмовлятимуть професорка «Києво-Могилянської Академії», літературознавиця Віра Агеєва з соціологинею та доценткою КМА Тамарою Марценюк. Вестиме інтерв’ю директор видавництва «Смолоскип» Ростислав Семків. Розмова торкнеться нового видання «Смолоскипа», збірника наукових праць «Інша оптика».

«Інша оптика: ґендерні виклики сучасності» – це унікальне поєднання текстів. У виданні вміщено актуальні наукові розвідки, які досліджують категорію ґендеру в межах літературознавства, соціології та політології, шукаючи нову мову та цінності, що зможуть відповідати на виклики сучасного культурного простору.

Книга видана за сприяння Представництво Фонду ім. Гайнріха Бьолля в Україні на пошану однєї із найважливіших постатей нашої гуманітаристики, засновниці ґендерних студій в Україні – Соломії Павличко.



0 коментарів

Залишити коментар

avatar