20 Квітня 2024, 08:00 | Реєстрація | Вхід
/ «Бунтарки: нові жінки і модерна нація» | Презентація - 23 Лютого 2021

«Бунтарки: нові жінки і модерна нація» | Презентація

Категорія: «Події»
Дата: 23 Лютого 2021 (Вівторок)
Час: 20:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Facebook
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 428


23 лютого, у вівторок, о 19.00 відбудеться зум-розмова про нову книгу видавництва «Смолоскип» «Бунтарки: нові жінки і модерна нація». Трансляція відео - на сторінці «Смолоскипа» у Facebook.

Книга є збіркою біографічних есеїв про знакових українських письменниць другої половини ХІХ та початку ХХ ст.: Ірину Вільде, Марка Вовчка, Грицька Григоренка, Ольгу Кобилянську, Наталю Кобринську, Уляну Кравченко, Олену Пчілку, Наталю Романович-Ткаченко, Людмилу Старицьку-Черняхівську, Надію Суровцову, Лесю Українку та Софію Яблонську. У книжці – багато цікавих біографічних деталей та загальне осмислення творчості авторок.

На презентації своїми міркуваннями про канон жіночого письма поділяться упорядниця книжки професорка «Києво-Могилянської Академії» Віра Агеєва, дослідниці й авторки есеїв Ірина Борисюк, Оксана Пашко, Олена Пелешенко, Ольга Полюхович та Оксана Щур.

В розмові також візьмуть участь Анна Довгопол, координаторка програми «Гендерна демократія» Представництва Фонду імені Гайнріха Бьолля в Україні, директор видавництва «Смолоскип» Ростислав Семків та директорка книгарні «Смолоскип» Ольга Погинайко.



0 коментарів

Залишити коментар

avatar