28 Березня 2024, 22:26 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація «Першої сторінки зими» Ії Ківи у Львові - 12 Листопада 2019

Презентація «Першої сторінки зими» Ії Ківи у Львові

Категорія: «Події»
Дата: 12 Листопада 2019 (Вівторок)
Час: 18:30
Вартість: безкоштовно
Місто: Львів
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: просп. Свободи, 7
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 557


Книгарня «Є» та видавництво «Дух і літера» запрошують на презентацію книжки Ії Ківи «Перша сторінка зими», що відбудеться 12 листопада. Початок – о 18.30. Модераторка – Катерина Міхаліцина.

Будь-яка книжка — завжди виклик. Особливо якщо це друга книжка. Особливо якщо насправді це перша книжка.

Поетична збірка «Перша сторінка зими» — друга книжка віршів Ії Ківи і водночас перша її поетична книжка українською. До неї увійшли вірші 2015-2019 років, більшість з яких написана протягом 2018-2019 років, коли поетка почала послідовно писати українською. Це тексти про мову і неможливість говорити, про пошук ідентичності й історичну пам’ять, про осмислення великої історії і вписаних в неї приватних історій, про війну й травматичний досвід, про вкорінення та мапування себе на тлі процесів деколонізації та глобалізації. А загалом — про людину в буремні часи й пошук слів для розуміння того, що відбувається, відбувалося і ще відбудеться в цій частині Європи.

Можливо, хтось зауважить, що якщо є перша сторінка зими, то має бути й остання. Але питання не лише в кількості сторінок і обсязі книги зими, а в здатності читати знаки часу як такій. А яким є дух нашого часу?

Під час заходу ми говоритимемо про життя в буремні часи. І про те, чи взагалі бувають інші часи. Про роботу з родинної пам’яттю, про вибудовування ідентичності на тлі російсько-української війни та переселенського досвіду. Про роботу з травматичними досвідами як свідому позицію. Про важкість говоріння, що обертається мовчанням, яке голками штрикає тобі язика. І про важкість мовчання, коли час вимагає проговорення того, що відбувається з окремою людиною, суспільством, країною.




0 коментарів

Залишити коментар

avatar