25 Квітня 2024, 15:35 | Реєстрація | Вхід
/ «Харківська російськомовна література 1960-х» - 23 Жовтня 2019

«Харківська російськомовна література 1960-х»

Категорія: «Курси та лекції»
Дата: 23 Жовтня 2019 (Середа)
Час: 19:00
Вартість: обов'язкова реєстрація
Місто: Київ
Місце: PinchukArtCentre
Адреса: вул. Велика Васильківська/Басейна 1/3-2, 3-й поверх, експозиція виставки
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 615


23 жовтня о 19:00 PinchukArtCentre запрошує на п'яту лекцію літературної програми до виставки «Заборонене зображення». Лекція Андрія Краснящих буде присвячена 1960-м рокам харківської літератури — неофіційно російськомовної. Лектор розгляне доробок Едуарда Лимонова, Юрія Милославського, Ваґріча Бахчаняна, Бориса Чичибабіна, Володимира Мотрича, та Бориса Слуцького, а також Харків як тему та «харківський стиль» в літературі. Окрім того, спробує відповісти на запитання: наскільки «комплекс" першої столиці "» спотворив Харків і наскільки підніс його? хто поїхав, хто залишився? що значить — не любити Харків? та ін.

Андрій Краснящих — письменник, літературознавець, співредактор літературного журналу «©оюз Письменників», доцент Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. Автор книг «Український Нострадамус», «Харків в дзеркалі світової літератури» (спільно з Костянтином Бєляєвим), «Письменники в Харкові» та ін. Укладач антологій «Потяг № 111: Збірка творів письменників Харкова та Львова», «Аморалка-2» та ін.

Місце проведення — 3-й поверх, експозиція виставки. Вхід вільний. Реєстрація обов'язкова: tockify.com/pinchukartcentre/detail/534/1571241600000
Партнер заходу — Харківський літературний музей.


Літературна програма зосереджена на двох яскравих періодах харківської літератури минулого століття. «Червоний Ренесанс» був відчайдушною спробою позбутись провінційності української культури, а ідеї, озвучені у 1920-х роках, періодично актуалізуються до сьогодні. Шістдесятництво як суспільний феномен включає численні художні твори, які демонструють опір митців ситуації несвободи в СРСР. Література, що «випадала» зі встановлюваних системою рамок і вела діалог із цілим світом, сьогодні продовжує свою оригінальну історію і спонукає до нових прочитань та інтерпретацій.

Кураторка літературної програми — Тетяна Пилипчук, співробітниця «Харківського ЛітМузею», кураторка виставкових та освітніх проектів.




0 коментарів

Залишити коментар

avatar