27 Квітня 2024, 03:28 | Реєстрація | Вхід
/ Цифрові майстерні для культурних інституцій - 18 Жовтня 2019

Цифрові майстерні для культурних інституцій

Категорія: «Курси та лекції»
Дата: 18 Жовтня 2019 (П'ятниця)
Час: 11:00
Вартість: обов'язкова реєстрація
Місто: Львів
Місце: Центр Шептицького, Паркова аудиторія
Адреса: вул. Богомольца, 6
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 650


В рамках конференції Digital Cultures Lviv // Living Archives 18 жовтня відбудуться майстерні про дигіталізацію бібліотек, а також з баз даних для культурних інституцій. Реєстрація: http://bit.ly/2o4gmNOДедлайн: 10 жовтня


18 жовтня // Дигіталізація бібліотек // Пйотр Ридзек (book2net) і Марцін Шала (Університетська бібліотека у Вроцлаві)

Як оцифровувати? Чим сканувати? Чи цифрові відтворення можуть бути не гірші від оригіналів? Які переваги дає мультиспектральний аналіз? Відповіді на ці та інші питання дадуть експерти у цій справі. Теоретична частина буде присвячена стандартам і передовому досвіду бібліотек, архівів та музеїв у всьому світі. Під час практичної частини ми створимо цифрові репродукції з використанням сканувального обладнання book2net.

Майстерня адресована спеціалістам із бібліотек, архівів та музеїв, які займаються оцифровуванням, а також усім зацікавленим.

Пйотр Ридзек – спеціаліст у галузі оцифровування культурної спадщини. Професійно пов’язаний із фірмою «Microbox GmbH». Брав участь у кількох десятках проєктів із оцифровування в усьому світі, зокрема в Канаді, Китаї та Індії. Цього року координував доставлення 19 спеціалізованих книжкових сканерів book2net для Національної бібліотеки у Варшаві в рамках проєкту «Patrimonium», однією з цілей якого є розширення колекції цифрової бібліотеки «Polona».

Місце: Центр Шептицького, Паркова аудиторія
Час: 11:00 – 14:00. Мова майстерні: польська з перекладачем. Кількість учасників: 15-20 осіб

18 жовтня // Бази даних для культури // Соня Вронковська

База даних є ключовим елементом кожної інформатичної системи, створеної для зберігання, обробки і презентації даних, особливо фондів культурної спадщини. Якість її проекту впливає на пізніші етапи творення програмного забезпечення – "back-end", "front-end", досвід користування, а також на ефективність усієї системи. Метою майстерні є познайомити людей, що працюють у секторі культури, з основними поняттями і правилами, які керують базами даних.

Майстерня розпочнеться з теоретичної частини, де буде представлений базований на негативних прикладах набір правил, які дозволять краще зрозуміти дію бази даних і те, які можливості вона надає. Друга частина майстерні буде присвячена належному моделюванню баз даних. Під час останньої частини учасники майстерні зіткнуться з проблемою комунікації з базою даних: формулювання запитів до бази та маніпулювання даними, що існують у базі.

Соня Вронковська – керівник Майстерні розвитку порталу «Polona» у відділі цифрових фондів Національної бібліотеки, координатор Польського центру Міжнародного каталогу музичних джерел (RISM) у Національній бібліотеці та член міжнародного координаційного комітету RISM.

Місце: бібліотека Центру міської історії Центрально-Східної Європи
Час: 15:00 – 18:00. Мова майстерні: англійська
Вступні вимоги: комп’ютер із доступом до інтернету. Кількість учасників: 20

Кваліфікація учасників майстерень відбуватиметься на основі надісланої до Організатора заявки. Кількість учасників обмежена. Послідовність подання заявок не впливає на кваліфікацію до участі у майстернях. Для участі в майстернях не вимагається акредитація на конференцію DIGITAL CULTURES LVIV 2019. 

Участь − безкоштовна. Обов'язкова реєстрація: http://bit.ly/2o4gmNO

Кінцевий термін подання заявок − 10 жовтня 2019
Підтвердження Вашої участі у майстерні буде надіслане електронної поштою 11 жовтня 2019. Прохання заповнювати анкету англійською мовою.


Ініціатором і організатором конференції є Instytut Adama Mickiewicza. Співорганізатори конференції: Центр міської історії, Мистецьке об’єднання НУРТ / Art association NURT. Партнери конференції: book2net, New Amsterdam, Центр Шептицького, Konsulat Generalny RP we Lwowie / Генеральне Консульство РП у Львові, Львівська міська рада. Медіа партнери: Тиждень, UA: Українське радіо Львів, Часопис КРИТИКА - Journal KRYTYKA, KORYDOR, Україна Модерна.


0 коментарів

Залишити коментар

avatar