23 Квітня 2024, 14:48 | Реєстрація | Вхід
/ Паскаль Ґілен "Перформування спільного міста" - 15 Жовтня 2019

Паскаль Ґілен "Перформування спільного міста"

Категорія: «Курси та лекції»
Дата: 15 Жовтня 2019 (Вівторок)
Час: 19:00
Вартість: 250 грн.
Місто: Київ
Місце: The Naked Room
Адреса: вул. Рейтарська, 21
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 755


Лекція Паскаля Ґілена у Києві "Перформування спільного міста. Про мистецтво та міську політику"
15 жовтня, 19:00. The Naked Room (Київ, вул. Рейтарська, 21)

У травні 2019 року видавництво IST Publishing представило збірку текстів провідного соціолога культури нашої сучасності Паскаля Ґілена "Перформування спільного міста”, у якій порушено три основні теми: місто, спільнота та музей. 

Паскаль Ґілен соціолог культури, професор соціології культури в Дослідницькому інституті мистецтв в Антверпені (ARIA), керівник дослідницького центру «Мистецтво в суспільстві» Університету Ґронінґена (Нідерланди), головний редактор однойменної книжкової серії, автор понад десятка книг про сучасне мистецтво, соціологію мистецтва і культурну політику, серед яких «Бурмотіння художньої множини» (The Murmuring of the Artistic Multitude: Global Art, Memory and Post-Fordism, 2010), «Креативність та інші фундаменталізми» (Creativity and Other Fundamentalisms, 2013), «Етика мистецтва» (The Ethics of Art, 2014).  У 2016 Паскаль Ґілен створив міждисциплінарне відділення Culture Commons Quest Office, де проводить дослідження про умови художньої роботи в різних міських контекстах. 

А вже 15 жовтня Паскаль Ґілен / Pascal Gielen приїздить до Києва, щоб особисто розповісти про своє дослідження "Створення публічного простору” та про зв’язки між мистецтвом, політикою та містом, починаючи з "монументального міста" ХІХ століття,  "ситуативного міста" 1960-х років та до "креативно-репресивного міста", в якому ми живемо сьогодні.

Після цього критичного аналізу Ґілен розмірковуватиме про нові можливі відношення між мистецтвом та полісами (поліс як місто та як політичну одиницю) у близькому майбутньому. Описуючи конкретні мистецькі організації та ініціативи, соціолог культури розкаже, що він називає соціальними моделями «префігуративної політики» (способи організації та суспільні відносини, що спрямовані відтворювати майбутнє суспільство) для спільного міста.

Мова лекції: англійська
Вхід на лекцію: 250 гривень. Реєстрація за посиланням: https://bitly.su/Jv8SyJ5R
Отримані кошти підуть на видання наступної книжки Паскаля Ґілена українською у IST Publishing під назвою "Креативність та інші фундаменталізми” (Creativity and Other Fundamentalisms, 2013)

Захід відбувається за підтримки Flanders Literature. Дизайн 3Z Studio



0 коментарів

Залишити коментар

avatar