28 Березня 2024, 17:24 | Реєстрація | Вхід
/ Невідомі периферії Києва. Голосіївський район - 3 Жовтня 2019

Невідомі периферії Києва. Голосіївський район

Категорія: «Події»
Дата: 03 Жовтня 2019 (Четвер)
Час: 18:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Київ
Місце: Державна наукова архітектурно-будівельна бібліотека імені В.Г. Заболотного
Адреса: просп. Перемоги, 50
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 609


3 жовтня 2019 р. о 19:00 запрошуємо до Державної наукової архітектурно-будівельної бібліотеки імені В. Г. Заболотного на презентацію книги Семена Широчина і Олександра Михайлика «Невідомі периферії Києва. Голосіївський район».
  • Семен Широчин – кандидат технічних наук, дослідник архітектури Києва, автор книг та низки статей про архітектуру Києва радянської доби.
  • Олександр Михайлик – києвознавець, автор низки книг про архітектуру Києва та храмів Київщини та Житомирщини.
У книзі розглянуто історію розвитку усіх історичних місцин на терені Голосіївський району – найбільшого у Києві, за площею майже рівного королівству Ліхтенштейн, але досі не дослідженому. Детально згадано усі історичні місцевості, що існують або існували – аж до найменших хуторів (відомості про деякі з них досі ніде не публікувалися, а їх історія не досліджувалася). Інформація про хутори району викладено в хронологічній послідовності – поселення розміщені у тому порядку, у якому виникали. Також відтворено дати їх заснування або появи.

У виданні велику увагу приділено науковим установам і навчальним закладам, Національній бібліотеці України імені Вернадського, Національному комплексу «Експоцентр України» (ВДНГ), Національному музею народної архітектури та побуту України та іншим важливим об'єктам – іподрому, обсерваторії, кінотеатрам і будинкам культури.

У книзі 296 сторінок, папір крейдований, обкладинка тверда, більше 300 зображень – це ілюстрації, плани, схеми та ескізи. Більшість ілюстративного матеріалу публікується вперше, зокрема є малюнки. Де ля Фліза, що вперше використані для ілюстрації книги з історії Києва. 
Традиційно автограф-сесія.  


3 жовтня, 19:00. Вхід вільний. Київ, Державна наукова архітектурно-будівельна бібліотека імені В.Г. Заболотного, просп. Перемоги, 50

Контакти: Світлана Кирій, Людмила Рабчевська, тел.: (044) 456-01-72, e-mail: socio_dnabb@ukr.net


0 коментарів

Залишити коментар

avatar