24 Квітня 2024, 21:31 | Реєстрація | Вхід
/ Невідомі периферії Києва. Солом’янський район - 28 Січня 2019

Невідомі периферії Києва. Солом’янський район

Категорія: «Події»
Дата: 28 Січня 2019 (Понеділок)
Час: 20:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Київ
Місце: Державна наукова архітектурно-будівельна бібліотека імені В.Г. Заболотного
Адреса: просп. Перемоги, 50
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 767


28 січня о 19:00 запрошуємо до Державної наукової архітектурно-будівельної бібліотеки імені В. Г. Заболотного на презентацію книги Семена Широчина і Олександра Михайлика «Невідомі периферії Києва. Солом’янський район».

Семен Широчинкандидат філософських наук, дослідник архітектури Києва, автор книг та низки статей про архітектуру Києва радянської доби.

Олександр Михайлик – києвознавець, автор низки книг про архітектуру Києва та храмів Київщини.


Захопившись дослідженням Cемен Широчин із Олександром Михайликом вирішили не зупинятися на Лівобережжі та продовжити серію книг про ще мало вивчені та досліджені правобережні периферії. 

Першою вийшла книга про периферії Солом'янського району – Олександрівську слобідку, селища імені 1 травня і авіаторів, Чоколівку та Пост-Волинський, Караваєві і Новокараваєві дачі, Відрадний, Первомайський і Залізничний масиви. 

Нове видання - це розповідь про місцевості, що зберігають у собі історію розвитку і перетворення селищ в масиви, сторінки історії міста і країни. В цій книзі кожна з описуваних місцевостей постає в своїй історичній перспективі, що дозволяє відчути послідовність етапів розвитку і вплив на них історичного контексту: генерального плану, боротьби з архітектурними надмірностями і масового типового житлового будівництва. Така послідовність дозволяє побачити, як на периферії поступово з'являються дороги і магістралі, громадський транспорт і багатоповерхова забудова, вузькі польові вулички змінюються широкими дорогами, а садибна забудова – висотними житловими будинками. 

У книзі наведено дати будівництва, імена авторів і серії типових будинків. Про кожну із місцевостей викладено історію їх висотного будівництва, згадані оригінальні і експериментальні проекти та їх автори.

У книзі 152 сторінки, більше сотні ілюстрацій, в тому числі – авторські висотні панорамні фото, нереалізовані проекти, втрачені споруди, а також вперше публікуються знахідки з особистих архівів архітекторів.


28 січня, 19:00, Київ, Державна наукова архітектурно-будівельна бібліотека імені В.Г. Заболотного, просп. Перемоги, 50. Контакти: Світлана Кирій, Людмила Рабчевська, тел.: (044) 456-01-72, e-mail: socio_dnabb@ukr.net. Подія у Facebook: facebook.com/events/562092444272390/


0 коментарів

Залишити коментар

avatar