26 Квітня 2024, 04:12 | Реєстрація | Вхід
/ Датський письменник Пітер Фогтдаль у Києві - 27 Вересня 2019

Датський письменник Пітер Фогтдаль у Києві

Категорія: «Події»
Дата: 27 Вересня 2019 (П'ятниця)
Час: 19:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Київ
Місце: Книгарня «Книголенд»
Адреса: Контрактова площа, 2/1
Рейтинг: 5.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 584


27 вересня о 19:00 у книгарні «Книголенд» (Контрактова площа, 2/1) відбудеться творча зустріч з автором історичного роману «Царська карлиця», датським письменником Пітером Х. Фогтдалем.

«Царська карлиця»  роман данського прозаїка, який живе в США, став бестселером і був перекладений англійською, французькою, португальською та іншими європейськими мовами. Вісімнадцяте століття — з усіма його парадоксами. Сорін — карлиця-данка, подарована королем Данії російському цареві Петру I, якому припали до душі бли-скуча дотепність, інтелект і чарівне неподобство крихти. Цар відвозить своє надбання до Санкт-Петербурга — і тільки мужність, саркастичний склад розуму і їдкий скепсис допомагають героїні вижити серед вошивого і брудного натовпу придворних виродків і подолати самотність.

Пітер Х. Фогтдаль  данський письменник, який дебютував як драматург у 1984 році, ставши автором кількох телевізійних комедійних серіалів. В 1990 році опублікував незвичайну книгу про астрологію «Чи могли б ви наступити на медузу?», яка миттєво стала бестселером і витримала сім перевидань тільки у США. Відтоді Пітер Фогтдаль остаточно визначився з покликанням і зосередився на письменницькій праці та викладанні. Нині на його рахунку дванадцять різноманітних романів — історичних, сатиричних, трагікомічних, гротескових, нуарних, сюрреалістичних — і просто життєрадісних і лукавих. Серед найпопулярніших — «Царська карлиця», із якою видавництво «Фабула» вперше знайомить українського читача. Творчість письменника відзначено рядом літературних нагород, у тому числі французькою премією Ле Шантильї, а за версією найкрупнішої данської газети «Юлландс-Постен» було визнано одним із трьох найкращих романів року в Європі.


27 вересня, 19:00. Київ, Контрактова площа, 2/1
Подія у Фейсбук: http://facebook.com/events/469474940273284/

До уваги журналістів: Якщо Ви хотіли б взяти інтерв’ю у автора, або запросити його на Ваш ефір – це можна зробити 26 вересня, у переддень події. Протягом дня, 26 вересня, Пітер Фогтдаль, готовий до спілкування!

Докладніше про автора, захід та аби домовитися про зустріч з автором, пишіть на: fabulabook.com@gmail.com, або телефонуйте: +38 (093) 288 24 05 – Олексій Печій – pr-менеджер видавництва Фабула.


0 коментарів

Залишити коментар

avatar