29 Березня 2024, 16:28 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація книжки Марини Гримич «Клавка» - 23 Вересня 2019

Презентація книжки Марини Гримич «Клавка»

Категорія: «Події»
Дата: 23 Вересня 2019 (Понеділок)
Час: 17:30
Вартість: безкоштовно
Місто: Івано-Франківськ
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Незалежності, 31, 3-й поверх
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 585


Книгарня «Є» та видавництво «Нора-Друк» запрошують на презентацію книжки Марини Гримич «Клавка» за участю авторки, що відбудеться 23 вересня. Початок – о 18:30.

Дія роману Марини Гримич «КЛАВКА» відбувається у Спілці письменників України і в київському письменницькому будинку РОЛІТ у 1947 році, коли відбувся сумнозвісний Пленум, відомий в історії розгромом української літератури, зокрема паплюженням Юрія Яновського та Максима Рильського. Але мало хто знає, що розправою над цими двома класиками не обмежилось: українських літераторів — колег по перу, сусідів по дому — нацьковували одне на одного, користуючись їхніми амбіціями. Учасники подій по-різному вийшли з нелегкої етичної ситуації — хто з високо піднятою головою і усмішкою на устах, а хто в ганьбі і досмертних докорах сумління.

Клавка, секретарка Спілки письменників, знає про письменників усе, а драматичні події відбуваються на її очах. Паралельно в її досить одноманітному житті старої дівки відбуваються кардинальні зміни: вона опиняється в центрі любовного трикутника — між відповідальним працівником ЦК КП(б)У і молодим письменником, який щойно повернувся з фронту.

Літературне життя 1940-х, повоєнний Київ, Євбаз, комунальна квартира — це те тло, на якому розгортається динамічний сюжет.


23 вересня, 18:30. Івано-Франківськ, Вул. Незалежності, 31


0 коментарів

Залишити коментар

avatar