25 Квітня 2024, 02:22 | Реєстрація | Вхід
/ Зустріч-презентація «Гемінґвей, Париж, Лямур» - 12 Вересня 2019

Зустріч-презентація «Гемінґвей, Париж, Лямур»

Категорія: «Події»
Дата: 12 Вересня 2019 (Четвер)
Час: 19:00
Вартість: Безкоштовно
Місто: Львів
Місце: L'amour de trois. Млинці, вино, кіно
Адреса: вул. Староєврейська, 25/27 (Синя зала)
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 590


12 вересня шанувальники американської літератури та Парижу 20-х років ХХ століття запрошуються на вечірку-презентацію з нагоди виходу книги «Паризька дружина» Поли Мак-Лейн (бестселер «The New York Times»)

Учасниці події: Ірина Вікирчак (перекладачка) та Анна Стьопіна (авторка обкладинки). 

Поговоримо про американських письменників у Парижі 1920-х, їхні улюблені паризькі кав’ярні, письменство і Геміґвея, кориду і «Фієсту», кохання, розчарування, творчість. Про процес перекладу та творення графічного оформлення книжки. 

«Паризька дружина» — це історія першої дружини Ернеста Гемінґвея Гедлі Річардсон. Власне, історія стосунків легендарного прозаїка та жінки, яка для нього стала своєрідним еталоном, адже саме з нею він порівнював усіх своїх наступних жінок. І, звісно, це оповідь про мистецьке середовище Парижа, в якому Ернест Гемінґвей, такий несподівано вразливий та незвично мало кому відомий, робив свої перші кроки до слави. Ґертруда Стайн, Езра Паунд — не персонажі, а цілком реальні люди, з якими спілкувалося, проводило багато часу молоде подружжя, мимохідь виловлюючи на паризьких вуличках та у богемних розмовах таємничий образ Джеймса Джойса.

У біографічному романі американської письменниці Поли Мак-Лейн ми знайомимося з іншим Ернестом Гемінґвеєм — таким, яким бачить його Гедлі. Вони зустрічаються в Чикаґо, коли йому 20, а їй — 28, і незабаром після одруження переїжджають у Париж, щоб реалізувати мрію Ернеста стати письменником та увійти в історію літератури. На фоні Епохи джазу, в оточенні американської богеми «втраченого покоління» на чолі з Ґертрудою Стайн та Фіцджеральдами вони живуть, кохають, танцюють, пиячать, гуляють вулицями Парижа, борються за свої мрії та… страждають. Словом, роблять усе можливе, щоб почуватися живими. Саме тоді Ернест пише свій культовий роман «Фієста. І сонце сходить», базований на реальних подіях, і присвячує його Гедлі та їхньому синові Бамбі.

Зустріч пройде 12 вересня о 19 у синій залі Лямур де труа. Вхід вільний.



0 коментарів

Залишити коментар

avatar