19 Березня 2024, 06:28 | Реєстрація | Вхід
/ Місяць авторських читань у Львові – 2019 - 5 Серпня 2019

Місяць авторських читань у Львові – 2019

Категорія: «Фестивалі»
Дата: 05 Серпня 2019 (Понеділок)
Час: 17:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Львів
Місце: Театр Лесі
Адреса: вул. Городоцька, 36
Рейтинг: 1.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 4692


Липень у Львові – це література
Липень у Львові – це МАЧ

Вже вп’яте один з найбільших транскордонних фестивалів Центрально-Східної Європи – Місяць авторських читань привезе до Львова літераторів та літераторок з Чехії, Словаччини, Польщі, України та Румунії – Почесної гості МАЧ 2019.

Брно – Острава – Кошице – Вроцлав – Львів знову поєднаються культурною магістраллю. Від 5 липня і аж до 6 серпня МАЧ запрошує львів’ян у «центральноєвропейське кафе» у галереї сценографії Театру Лесі (вул. Городоцька, 36).

Що ми насправді знаємо про сучасну румунську культуру? Взагалі: що ми знаємо про Румунію, окрім графа Дракули? Місяць авторських читань у Львові – це добра нагода пірнути у мандрівку європейськими культурами, не виїжджаючи з міста. Замість вас 22 тис. км подолають 62 письменники з п’яти країн, які у кожному місті знайомляться з відвідувачами, читають вголос, розповідають і запитують. Живе спілкування на відстані промовленого слова у камерній атмосфері авторських читань – ось особливість МАЧ.


Цього року МАЧ у Львові святкуватиме свій маленький ювілей – п’ять років поспіль він відбувається в Україні та вже вдвадцяте прокотиться Центральною Європою. У турне усіма містами фестивалю поїдуть від України Мирослав Лаюк, Катерина Калитко, Петро Яценко, Володимир Рафеєнко, Артем Полежака та Іван Семесюк

У Львові МАЧ відкриватиме авторський вечір Оксани Забужко; також чекайте на читання Тараса Прохаська, Юрія Андруховича, Ганни Улюри, Богдана-Олега Горобчука, Галини Вдовиченко та Катріни Хаддад. 

Міжнародні гості – не менш привабливі: Тереза Семотанова (CZ), Каталін Доріан Флореску (RO), Малґожата Реймер (PL), Ана Бландіана (RO), Дора Чехова (CZ), Клаудіо Комартін (RO), Душан Душек (SK), Варуян Восґанян (RO), Марек Вадас (SK) та багато інших. І якщо наразі ви не знаєте деяких імен з цього переліку – впродовж липня ми докладемо усіх зусиль, аби заприязнити вас з найцікавішими  творами сучасної європейської літератури.

Фестиваль збирає публіку не у столицях та мегаполісах, а у менших, більш затишних для літератури містах. Глядачі мають розкішну можливість наживо спілкуватись з іноземними та українськими авторами й авторками, слухати тексти мовою оригіналу, неспішно спілкуватися і дізнаватися про країни-сусіди з найперших вуст – від людей слова.

Цього року МАЧ у Львові змінює локацію – відтепер усі вечірні читання відбуватимуться у Львівському академічному драматичному театрі імені Лесі Українки на вулиці Городоцькій, 36. Окрім зали для читань (з екраном, субтитрами і теплим ламповим світлом), для гостей фестивалю облаштують справжнє літературне кафе – затишний сховок від пекучого міського сонця у затінку книжок, розмов, музики і цікавих несподіваних знайомств.

Вже скоро – повна програма фестивалю на нашому сайті та у соцмережах:


Організатори МАЧ 2019: Мистецька рада «Діалог», Видавництво «Вітряні млини».
Місяць авторських читань 2019 у Львові відбувається за підтримки Українського культурного фонду.

Фестиваль підтримують: Львівська міська рада, Львівський академічний драматичний театр імені Лесі Українки, Чеський центр у Києві, Польський Інститут у Києві, Генеральне консульство Республіки Польща у Львові, Міністерство культури Республіки Чехія, Міністерство закордонних справ Республіки Чехія, Чесько-Польський Форум, фундація Pro Helvetia, Літературно-інформаційний центр (Братислава), компанія «CVG», компанія «ТПЦ», готель «ЖОРЖ», готель «Ірена».

Медіапартнери: UA:Культура, UA:Львів, UA:Радіо Культура, радіо «Вголос», онлайнрадіо Skovoroda, Український літературний центр (ULC), Твоє Місто, Reporters., Zbruc, Weche, Шпальта.

Контакти для ЗМІ: Маріанна Максимова, 0962100316


0 коментарів

Залишити коментар

avatar