19 Березня 2024, 13:04 | Реєстрація | Вхід
/ XXIII книжковий фестиваль «Зелена хвиля» - 4 Серпня 2019

XXIII книжковий фестиваль «Зелена хвиля»

Категорія: «Фестивалі»
Дата: 04 Серпня 2019 (Неділя)
Час: 09:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Одеса
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 1119


З 1 по 4 серпня 2019 року в Одесі пройдуть XXIII книжковий фестиваль «Зелена хвиля» і VII міжнародний Корнійчуковський фестиваль дитячої літератури і цього року будуть присвячені виключно дитячій літературі. Країна-гість фестивалів – Італія. 

Два фестивалі проходять одночасно в міському парку культури і відпочинку ім. Т. Г. Шевченка. Девіз заходів - «Формуємо образ майбутнього разом!»

Експозиція фестивалів розташується на площі 2500 кв. м. Час роботи фестивалів: 10.00 - 20.00. Вхід вільний.

Структура експозиції:

  • Територія «Зеленої хвилі»: стенди видавництв і книготорговельних компаній (література художня, нон-фікшн, навчальна, наукова, спеціальна; дитяча; друкована графіка; періодичні видання).
  • Простори Корнійчуковського фестивалю: літературні читання, театралізовані вистави, літературні ігри, майстер-класи, лекції, дискусії та багато іншого.
  • Заходи будуть проводитися для трьох категорій: дітей до 6 років; дітей і підлітків від 6 до 12 років; підлітків і юнацтва від 13 до 18 років.
  • Сценічний простір для концертних програм і церемонії нагородження переможців конкурсів Корнійчуковського фестивалю.
У фокусі фестивальної програми 2019 року - література для дітей та підлітків. 
В програмі фестивалю братимуть участь дитячі письменники, художники-ілюстратори, видавці, педагоги, артисти і музиканти. Аудиторія відвідувачів фестивалю - діти, підлітки і всі охочі, а також представники культурних, творчих, освітніх сфер.

Фестивалі проходять за підтримки Одеської міської ради.


Міжнародний книжковий фестиваль «Зелена хвиля» - щорічне місце зустрічі видавців, книгорозповсюджувачів, письменників, критиків і читачів. Проводиться в Одесі з 1996 р. Включає в себе книжковий ярмарок і програму заходів.

Напрямки: книговидання та книгорозповсюдження, популяризація читання, міжнародні культурні зв'язки, мистецтво ілюстрації, журналістика, словесність, просвіта. Учасники - видавництва та книготорговельні підприємства; письменники, діячі літератури і культури.

Міжнародний Корнійчуковський фестиваль дитячої літератури проводиться в Одесі щорічно з 2013 року. Включає в себе літературні та художні конкурси, велику програму заходів для дітей та підлітків. Напрямки: література для дітей та підлітків, популяризація читання, дитяча творчість, естетичне виховання.

Учасники: дитячі письменники, художники-ілюстратори, педагоги, бібліотекарі, видавці, редактори, книжкові блогери, актори, освітні та культурні інституції.

Цілі і завдання фестивалю: розвиток літератури для дітей та підлітків; розвиток дитячїо літературної та художньої творчості; виявлення талановитих авторів і допомога в їх просуванні; популяризація читання; виховання художнього та естетичного смаку.


1-4 серпня. Одеса, центральні алеї парку ім. Т. Шевченка, Impact Hub Odessa (вул. Грецька, 1а), Термінал 42 (вул. Ришельєвська, 33), 4City (вул. Канатна, 27/1), Театральна лабораторія «Театр на Чайной» (вул. Маразлієвська, 34-А)

Фестиваль у Facebook: https://www.facebook.com/greenwaveod/


0 коментарів

Залишити коментар

avatar