16 Квітня 2024, 16:45 | Реєстрація | Вхід
/ Презентація книжки Євгенії Сенік «Будинок із сірників» - 20 Червня 2019

Презентація книжки Євгенії Сенік «Будинок із сірників»

Категорія: «Події»
Дата: 20 Червня 2019 (Четвер)
Час: 18:30
Вартість: Безкоштовно
Місто: Суми
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Соборна, 44
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 623


Книгарня «Є» та «Видавництво 21» запрошують на презентацію книжки Євгенії Сенік «Будинок із сірників, узятих із різних коробок», що відбудеться 20 червня. Початок – о 18:30. Модератор – Владислав Івченко.

«Будинок із сірників, узятих із різних коробок» – роман, головною темою якого є «бездомність». Його персонажі, життєві історії та портрети базуються на реальних подіях. Матеріалом для книжки Євгенії Сенік стало перебування у швейцарській спільноті для безпритульних. Візуальну частину проекту втілив художник-ілюстратор Сергій Костишин. Він проілюстрував роман малюнками у стилі коміксів, створивши у такий спосіб додатковий інтерактивний рівень видання.

Над книжкою Євгенія Сенік працювала впродовж 2012–2017 років. Саме 2012 року вона вперше поїхала до спільноти у Швейцарію, щоб збирати матеріал. Аби зануритися всередину теми та побачити речі очима безпритульних, письменниця мусила і сама частково стати бездомною. Авторка вважає, що цей досвід є дуже цінним і для України, тим більше, що тема безпритульності виводить на інші важливі проблеми – екології та сортування сміття, переробки матеріалу та recycling, інклюзії.

Звучить у романі також тема Донбасу: головна героїня саме через війну втрачає домівку і стає бездомною.

Євгенія Сенік – письменниця з Луганська, авторка книжок «Przepraszam», «Письмовий стіл», «Країна У, або Казки чужим дітям». Учасниця багатьох мистецьких резиденцій і літературних заходів у Швейцарії та Франції. У своїх творах приділяє багато уваги соціальним темам та пошукам відповідей на екзистенційні питання.


20 червня, 18:30. Сумська Книгарня «Є», вул. Соборна, 44


0 коментарів

Залишити коментар

avatar