29 Березня 2024, 04:08 | Реєстрація | Вхід
/ «Як читати тексти неєвропейських культур» - 7 Червня 2019

«Як читати тексти неєвропейських культур»

Категорія: «Курси та лекції»
Дата: 07 Червня 2019 (П'ятниця)
Час: 18:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Київ
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Лисенка, 3
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 555


Книгарня «Є» та проект «Локус» запрошують відвідати вступну лекцію до курсу з читання літератур світу «Як читати тексти неєвропейських культур», що відбудеться 7 червня. Початок — о 19:00.



Історико-культурний контекст Доколумбової Америки, Китаю династії Мін чи Японії часів Мейдзі можна зрозуміти за допомогою окремих текстів, якщо знати яким чином їх читати.

7 червня Локус проведе у Книгарні «Є» вступну лекцію до курсу з читання літератур світу. На лекції Назар Назаров презентуватиме метод дослідження літературних канонів, за допомогою якого можна увійти в контекст суспільств різних історичних періодів та географічних регіонів.

Лекція буде корисною для студентів соціальних і гуманітарних наук, які хочуть наблизитись до розуміння суспільства цікавого їм регіону та історичного періоду.

Лектор курсу — Назар Назаров — кандидат філологічних наук, лінгвіст, перекладач. Ось що він пише про цей метод:

«Історію кожного літературного канону можна дослідити через 2 ключові події: появу писемності та його "модернізацію" під європейським впливом. Окремий текст, поміщений на шкалу з цих двох трансформацій, вже не буде сприйматися відірваним від глобального контексту та відкриє читачеві можливість досліджувати особливості того суспільства, в якому він з’явився та існував.»

Особливості літературних традицій дають можливість зрозуміти контекст сучасних суспільств, тож приходьте знайомитись із методом їх дослідження).


7 червня, 19:00. Книгарня «Є», Київ, вул. Лисенка, 3


0 коментарів

Залишити коментар

avatar