19 Квітня 2024, 16:59 | Реєстрація | Вхід
/ «По той бік пам’яті»: колективне несвідоме | Вінниця - 18 Травня 2019

«По той бік пам’яті»: колективне несвідоме | Вінниця

Категорія: «Події»
Дата: 18 Травня 2019 (Субота)
Час: 15:00
Вартість: безкоштовно
Місто: Вінниця
Місце: Книгарня «Є»
Адреса: вул. Соборна, 89
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: pole_55
Кількість переглядів: 720


Книгарня «Є» та видавництво «Дім Химер» запрошують на презентацію нової книги Ксенії Циганчук «По той бік пам’яті», що відбудеться у форматі тематичної лекції від авторки.

Кажуть, чарівні казки — то не просто вигадки народів світу, а відгомін реальних подій, які відбувалися у дохристиянські часи. Зокрема й моторошних обрядів ініціації, що їх проходила тодішня молодь у хатинах-домовинах посеред дрімучого лісу… На думку фольклористів неоміфологічної школи, колективне несвідоме всього людства є спільним, а народні казки — продукт цього колективного несвідомого, оскільки вони своїм корінням сягають сновидінь і марень, збережених нашими предками у формі усних оповідей, котрі ми нині й називаємо казками. Саме на цій концепції побудований роман-горор «По той бік пам’яті» Ксенії Циганчук. Відтак у форматі лекції письменниця розкриє світ роману, розкаже про взаємозв’язок поколінь й теорію генетичної пам’яті, за допомогою якої ми отримуємо інформацію про себе від наших предків. Під час лекційного блоку планується показ відеоматеріалів, частування гостей ягідним чаєм за стародавнім рецептом з роману, інтерактивне спілкування та підписування книжок.

У своїй новій книжці Ксенія Циганчук підняла ряд надзвичайно цікавих та важливих питань. Що ми знаємо про себе і людей, які поряд? Наскільки тісно ми пов’язані з нашими предками? Чи пам’ятаємо своє коріння? Звідки походить наш рід? Хто ми насправді є? Авторка пропонує новий погляд на взаємозв’язок людей на планеті та, зокрема, в Україні. Адже всі ми «співживемо». І ті, що колись народжувались та помирали на цій території, і ми, теперішні. Науково доведено — «чужих» людей не існує.

Лекція та книга стануть актуальними для сучасних українців, які цікавляться власною історією та походженням. Тим, кому не байдуже, що зараз відбувається в країні та світі. Людям, які готові думати і йти на діалог.

Ксенія Циганчук — українська письменниця, авторка книги «По той бік пам’яті»

18 травня, 15:00. Адреса: Книгарня «Є», Вінниця, Вул. Соборна, 89


0 коментарів

Залишити коментар

avatar